לזניה איטלקית מגבינות שמכינים בבית עם הרבה אהבה, בדיוק מתאים לשבועות אבל גם בכלל מתאים לכל השנה…תלכו על זה
חומרים:
- 1 חבילה דפי לזניה
- 1 קוטג
- 1 גבינת טיב טעם
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 50 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1.5 כוס חלב
- מלח\ פלפל שחור
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה נטגן את הבצל בשמן קנולה עד הזהבה
- נוסיף את התבלינים, עגבניות מרוסקות ורסק העגבניות, קצת מים שלא יהיה סמיך ונבשל יחד כ 10 דקות על אש נמוכה, נתבל במלח ופלפל
- בסיר נוסף נכין את הבשמל: חמאה, 2 כפות קמח וחלב, נוסיף תיבול ונערבב עד שנוצרת מאסה סמיכה
- נרכיב את הלזניה: שכבת דפי לאזניה הושרו במים חמים כ 2 דקות מעליהם רוטב העגבניות, מעל שכבה ראשונה של בשמל, מעל שכבה ראשונה של גבינות
- ניצור 2 שכבות כאילו באותו הרצף ונסיים עם רוטב עגבניות, בשמל ומעל גבינת פרמזן מגוררת בשפע
- נאפה בתנור מכוסה כ 40 דקות ואז נוריד את הכיסוי ונאפה עוד חצי שעה להזהבה על חום 170 מעלות
- טריק קטן, שימו נייר אפיה מתחת לנייר כסף וכך לא ידבק לכם בזמן הכיסוי והאפייה
איך נשדרג מבסיסי לעסיס:
לזניה בשרית