סופריטו עוף כפרי, מאכל עוף אהוב על תפוצות שונות שאני בכלל לא גדלתי על זה, אבל תבשיל עוף עם תפוחי אדמה מטוגנים, שזה הסוד לשמוא עליהם שלמים ופריכים.. זה בטוח לא יכול להיות רע.
הכנתי גם אני בגרסת טעמים שאוהבים אצלי בבית.
למה כפרי? כי אני אוהבת לא לקלף את הירקות זה משאיר אותם כפריים ומהאדמה כאילו – כך גם בתפוחי האדמה וגם בגזרים.
חומרים:
- 6 כרעיים עוף מחולקים
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות עם הקליפה
- 4 גזרים חתוכים גם
- 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 כפית גדולה פפריקה מתוקה
- ½ כפות פפריקה חריפה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח גם
- מים לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה:
- לטגן קלות את חלקי העוף ולשם בצד
- לטגן עד הזהבה את תפוחי האדמה ולשם בקערה בצד
- באותו סיר, רצוי סוטאז רחב, נטגן את הבצל עד הזהבה ווסיף את שיני השום
- בצד המחבת לקראת סוף תהליך הזהבת הבצל נשים את התבלינים שיגעו בשמן ויפתחו בטעמים לשהם
- נערבב עם הבצל ונפזר בסיר, נכניס את חלקי העוף ומעל את תפוחי האדמה
- נכסה במים שיכסו כמעט את כל התבשיל ונבשל על אש קטנה כשעה וחצי לצמצום הנוזלים, אבל עדיין שישארו קצת
- אפשר לפזר מעל פטרוזילה או כוסברה קצוצים דק למי שאוהב
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי?
- במקום עוף אפשר להחליף לקוביות בקר או כבש גדולות
- להוסיף הרבה ירקות שורש