עוגת פרג של אורן
יש הרבה עוגות פרג בחושות, אבל זו מיוחדת וטעימה במיוחד.
עשירה בטעמים מומלצת מאודדדד
חומרים:
- 6 ביצים מופרדות
- 150 גרם סוכר
- 250 גרם פרג טחון
- 4 תפוחי גרנד סמיט מגורדים
- 1 כוס חמיציות
- 1 כוס צימוקים
- ½ כוס שמן
- שקית אבקת אפיה
לגנש:
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- להקציף חלבונים מחצית הסוכר
- להקציף את החלמונים עם שארית הסוכר למאסה תפוחה
- להוסיף את השמן בזרזוף איטי לחלמונים, המקסר על מהירות בינונית
- לערבב את כל החומרים היבשים
- להוסיף לחלמונים ב3 פעמים ולערבב ידני בתנועות עטיפה
- להוסיף את החלבונים למאסה ולערבב ידנית בזהירות עד לחיבור כל המאסה
- לאפות בחום 180 מעלות עד שקייסם יבש בערך 45 דקות
- לקשט מעל בגנש – כל חומרי הגנש מומסים במקרו