הכל מתחיל ממרק עוף,
זה הכי בסיס שיש ואני בטוחה שרובכם גם יודעים להכין, מרק שהוא גם טעים, גם משדרג תבשילים מסביב והכי מצחיק גם תרופת סבתא לשפעת וצינון,
אבל בכל זאת הכנסתי אותו ואת השידרוגים שניתן להכין ממנו, תתחילו מהבסיס..
חומרים:
2 כרעי עוף
3 גזרים
2 קישואים
2 גבעולי סלרי
1 בצל שלם כולל הקליפה
קובץ עלי פטרוזיליה קשורים או בסלסת רשת
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף, זה לא חובה, אני שמה כי החברה שלי לא מוותרים לי הפעם
אופן ההכנה:
-
להכניס לסיר את העוף עם מים לכיסוי מלא ולהרתיח, ייווצר קצף מעל העוף יש להסיר אותו.
-
להכניס את הירקות והתיבול, למלא מים עד ל1 ס"מ פחות מגובה הסיר.
-
להרתיח, כאשר רותח יש להוריד את גובה הלהבה לנמוכה ולבשל כשעה וחצי.
-
לטעום ולתקן בעיקר אם צריך עוד מלח.