מתה על גיבץ', אבל זו מילה נורא פולנית לכן הכנתי רטטוי עם טעם איטלקי מעושן,
האמת שגיבץ הוא תבשיל אחר יותר מחיתי, בעתיד אספר גם עליו – עכשיו למתכון של הרטטוי
חומרים:
1 חציל מקולף פסים, חתוך לפרוסות של 1 ס"מ
1 פלפל גמבה אדומה חתוכה גם
1 פלפל כתום חתוכה גס
1 גזר , לא חייב קילוף, פרוס לאורכו לרבעים
1 קישוא חתוך לרבעים לאורך
2\1 פלפל חריף
1 בצל חתוך גם
3 שיני שום
1 בקבוק פאסטה
3-5 עלי בזיליקום
מלח, פלפל
2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
נקלה את החציל, הקישוא והגמבה על מחבת חמה , רצוי פסים, כשהרטבנו אותם מעט בשמן זית, תהליך זה לוקח כ2 דקות מכל צד. עד שיש פסים כהים על הירקות והם יתרככו טיפה.
זה נותן לכל התבשיל טעם טיפה חרוך וריח מעושן.
במחבת גדולה נחמם שמן זית ונוסיף בצל לטיגון עד שקיפות
נוסיף את שיני השום השלמים, פלפל חריף חתוך לעיגולים דקים , גזר ופלפל הכתום החתוך גס
נוסיף את כל הירקות שנצלו על הפלנצה, בקבוק שלם של פאסטה + 2\1 כוס מים בבקבוק להוציא את כל המיץ שנשאר בו ( חבל על כל טיפה)
מלח, פלפל, חומץ בלסמי ועלי בזיליקום
נבשל הכל יחד כ 15-20 דקות… מוכן
איך נשדרג לעסיסי:
-
נוסיף הסוף עלי בזיליקום טריים וביצת בנדיקט
-
נוסיף גבינת פטה מפוררת
-
נגיש על לחם קלוי עם שמן זית על הפלנצה, רטטוי ויוגורט 5%