מקלוני פוקצ'ה

מקלוני פוקצה קריספיות, בדיוק כמו ביערות הכרמל

 

 מקלוני פוקצה מדהימים.
יש לי בת דודה מדהימה  ואנחנו בנות אותו גיל, מידי פעם מפנקת אותי  ביום כיף ביערות הכרמל.
פעם ראשונה נפגשתי במקלוני פוקצה הייתה שם,  מאז ניסיתי מספר רב של אופציות עד שהגעתי לאחת שהייתה הקרובה ביותר  למוקור.
מאז אני מאמצת אותה ומכינה בכל הזדמנות.
גם אם תכינו ככה או אם תבחרו להוסיף שידרוגים היא תצא לכם מדהים.
חומרים:
  • 700 גרם קמח ( מנופה), אפשר להחליף לכל סוגי הקמחים ואף לערבב. רק לשלם לב לכמות המים כי כל סוג קמח דורש כמות אחרת של מים
  • 300 גרם סולת
  • ½ כוס שמן זית
  • כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף  סוכר
  • 600 מ"ל מים, שימו לב כי הבצק צריך לצאת אחיד אך לא נוזלי, כל סוג קמח דורש כמות אחרת של מים, התחילו בכמות הזו ותוסיפו לפי הצורך
  • 2 שיני שום כתושות
לפני אפיה:
  • שמן זית
  • מלח גס או זעתר
לאחר האפייה:
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
  1. במיקסר לערבב את הקמח, סולת, שמרים, סוכר
  2. להוסיף לאט לאט ¾ מהמים
  3. להוסיף את השמן עם המלח והשום ולהמשיך לערבב במיקסר.
  4. הבצק צריך להיות קצת נוזלי במידה והוא עדיין קשה שי להוסיף את יתרת המים.
  5. ללוש במקשר עוד 12 דקות נוספות
  6. להתפיח כשעה.
  7. ליצור נקניקי פוקצה ולהתפיח שוב כחצי שעה, לצור גומחות עם האצבעות ולמרוח שמן זית בנדיבות
  8. לפזר מלח גס ו\או זעתר ולתנור שחומם מראש על 350-400 מעלות( הכי חם שהתנור שלכם מגיע) לכ 20-15 דקות עד הזהבה.
  9. מיד כשיוצר מהתנור למרוח שמן זית ולהגיש.

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן