פלפל שושקה ממולא – צמחוני
אני אוהבת מאוד ממולאים, הירק הממולא מעביר מהטעמים שלו לטעמי המילוי – בעיני זה קסום.
אפשר למלא כל ירק שבא לכם במילוי הצמחוני הזה
חומרים:
- 6-8 פלפל שושקה
- 1 כוס אורז
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 4 שיני שום
- 2 גזרים מגוררים
- עלי מנגולד חתוכים לרצועות
- חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים( אפשר גם רק 1 מהם)
- ½ כופסא עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 2 פלפל חריף
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל עד הזהבה
- להוסיף את הגזר המגורר ועלי המנגולד החתוכים לאדות יחד
- להוסיף תבלינים ואורז לעאכבב יחד כ2 דקות
- למלא את הפלפלים. דחוף את המילוי עד סוף הפלפל בעזרת ידית כפית ארוכה
- להניח בסיר שטוח אחד לפי השני
- לפזר בינהם פלפל חריף ושיני שום, מעל לבזוק עוד טיפה מלח, פלפל שחור וקצת פפריקה
- להוסיף את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות וכ2 כוסות מים
- לבשל על אש קטנה כשעה.
איך לשדרג מבסיסי לעסיסי
נחליף את האורז בעדשים או בבורגול
במקום עגבניות ברוטב ישים 1/2 כןס מיץ לימון ועוד 1.5 כוסות מים, זה יתן טעם חמצמץ לתבשיל