לכל בית יש את המתכון שלו למטבוחה, אצלינו המתכון הזה מנצח.
מטבוחה כזאת לא בטוח שיצא לך לטעום.
מטבוחה – חומרים:
- 1 קילו עגבניות תמר, אם אין אז כל עגבניה רכה אחרת
- 2 סלסות עגבניות שרי מזנים שונים
- 5 שיני שום
- 1-2 פלפל חריף תלוי במידת החריפות שתרצו
1 פלפל אדום מסוג ששוקה, אם אין כי זה לא העונה ניתן לוותר - 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח לפי הטעם
- 3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
- לחרוץ X בכל העגבניות בחלק של העוקץ, רק בקליפה
- לבשל כ5 דקות במים חמים רק להקל על קילוף העגבניות
- בסיר שטוח לחמם את השמן ולהוסיף את שיני השום ל2 דקות
- להוסיף פפריקה ולאחד את הבלילה
- להוסיף את כל העגבניות חתוכות לקוביות קטנות כולל הפלפל האדום והחריף
- להוסיף רסק עגבניות וכפית מלח ולהביא לרתיחה – לא להכניס מים בשום מקרה
- לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש על 150 מעלות לשעה
- לבדוק מה מצב התבשיל – הוא צריך להיות מצומצם וללא נוזלים, במידה ועדיין לא מוכן יש להכניס לתנור לחצי שעה נוספת
- לסיים את הבישול רק לאחר שהכל מצומצם וטעים טעים – לבדוק אם חסר מלח
- לשמור בכלי סגור במקרר, אם תצליחו שלמור על זה בכלל