כשיש שמרים הבית מתמלא ריח של אפיה, אבל שמרים במילוי תרד ריקוטה הם האהובים עלי במיוחד
חומרים לבצק:
- 350 גרם קמח לבן מנופה( פאשר להמיר חלק מהקמח לקמחים אחרים כמו קמח מלא)
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 1.5-2 כוסות מים ( זה משתנה לפי מזג האויר אז תתחילו בכוס ותוסיפו לאט לאט שהבצק לא יהיה נוזלי מידי)
חומרים למילוי:
- שקית עלי תרד מכל סוג שהוא ( ניתן להשתשמש גם במדליוני תרד קפואים)
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 ריקוטה פרסקה
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- במקסר נשם את הקמח, השמרים ולערבבב קלות בעזרת הוו לישה
- להוסיף את המים, שמן בזירזוף איטי (מזכירה כרגע רק כוס מים 1)
- להוסיף את המלח ולראות שהבצק מתחיל להאסף יחד – כל זה במהירות איטית של המקסר
- ואז לפי מידת הצורך נוסיף מים – המטרה שהבצק יתחבר יחד לא יהיה יבש אך לא נוזלי, נוצר גוש סביב המלוש של המקסר
- ללוש עוד כ 8 דקות ליצירת גלוטן לעטוף בנייו נצמד ולהתפיח להכפלת הנפח כשעה( בקיץ זה תהליך מהיר יותר)
- את המילוי נכין ונצנן טוב לפני העבודה מול הבצק – זכרו בצק לא אוהב שום דבר חם עליו
- נטגן את הבצל עד הזהבה ונוסיף את התרד נבשל יחד כ 10 דקות ונצנן
- נערבב עם הגבינה ונתבל לפי הטעם
- נרדד את הבצק ונמלא במילוי הקר נגלגל ונחתוך לשושנים
- ניתן להם לתפוח כ 20 דקות לא יותר מידי, נמרח בביתה ולתנור
- תנור שחומם מראש 180 מעלות – לאפיה של כחצי שעה עד הזהבה
איך נשדרג מבסיסי עסיסי
בבצק מלוח כזה כל מילוי מתאים – אפשר להכין שושני פיצה או פסטו וגבינת פטה או עגבניות וגבינת מוצרלה