העדשים השחורות הן כמו פנינים קטנות, לבשל עד ריכוך, לא יותר מידי ואפשר להכין מהם כמעט הכל, צרפתי כאן סלט מגרה כתוספת לכל ארוחה, לפעמים זה גם הארוחה עצמה.
מצרכים:
-
1 כוס עדשים שחורות
-
2 כוסות מים
-
2\1 כוס עלי נענע ובזיליקום קצוצים
-
2\1 כוס מגוון אגוזים קלויים על מחבת – אגוזי מלך, פקאן, חמנייה, גרעינים שחורים…
-
2\1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
-
רוטב הצי'לי מתוק
-
לרוטב:
-
2\1 כוס שמן זית
-
2 כפת סילאן
-
2 כפות מיץ לימון
-
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
-
לטגן בשמן זית על מחבת חמה את קוביות הבטטה, לאחר כ7 דקות כשיתרככו להוסיף, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ולתת להם להתקרמל
-
בסיר נפרד לשם את העדשים שטופות עם מים וטיפה מלח – לבשל עד לריכוך מלא, עדשים שחורות לוקחות זמן, בערך 15 דקות
-
בקערה לשם את העדשים שהתקררו, הבטטה, כל האגוזים שקלינו על המחבת יחד כל העלים הקצוצים שחתכנו
-
מעל את הרוטב: 2\1 כוס שמן זית, סילאן, מיץ מילון, מלח, פלפל לערבב יחד
איך משדרגים לעסיסי:
-
לערבב סוגי עדשים שונים
-
להוסיף עגבניות מיובשות, זיתים קלמנטה קלופים וקוביות גבינת פטה – נוצרת מין וריאציה על סלט יווני, משביע וטעים