הבת שלי ממש רגישה לשמנת ומצד שני מתה על מרק פיטריות.
ראיתי באיזה תוכנית טלוויזיה שניתן להסמיך את המרק עם אורז ובעצם כשנטחן אותו הוא יהפוך קרמי ויהיה מושלם ואכן זה יצא מושלם
חומרים:
- סלסלה פיטריות שמפניות
- סלסלה פיטרות פורטובלו
- קצת פיטריות שיטאקי מיובשות מושרות בכוס מיםחמים, אם אין אז אפשאר לוותר, המרק טעים גם ככה
- בצל חתוך לקוביות
- תימין
- מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות אורז
- 4-6 כוסות מיםאורז
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל, התימין והפיטריות בחמאה עם שמן זית
- להוסיף את המים של הפורצני
- כוס אורז ומים
- לתבל במלח ופלפל ואגוז מוסקט ולבשל כחצי שעה עד ריכוך האורז
- לטחון הכל בממחה ידני
להגיש עם שמנת מתוקה אם בכל זאת בא לכם, וטיפות שמן זית מעל