חלת בריוש, באמת טירוף החלת בריוש הזו, האמת היא לא רק לשבת. זה לחם מעולה לכל השבוע
חומרים:
- 1 קילו קמח מנופה
- 1/2 כוס סולת
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 6 כפות שמן קנולה
- 100 גרם מחמאה, או חמאה ( למי שלא מחפש חלה פרווה)
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- לערבב יחדיו את הקמח, השמרים, הסוכר והסולת במיקסר או ביד בקערה.
- לערבב בקערה נפרדת את ביצים, השמן, הדבש והמים ולהוסיף בזירזוף איטי לקמח.
- להוסיף מלח.
- להוסיף את קוביות המחמאה ( או חמאה) וללוש הכל במיקסר במהירות בינונית כ12 דקות.
- לכסות במגבת ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי, הבצק צריך להכפיל את נפחו.
- לחלק ל2 או 3 לפי גודל החלה שתרצו.
- לקלוע צמות קלועות, להבריש בביצה, לקשט בשומשום, פרג.. מה שבא לכם ואז לשים את החלה בתבנית אפיה ולכסות שוב במגבת להתפחה של חצי שעה.
- אפיה של 40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עד הזהבה.