חלת בריוש מטורפת

חלת בריוש מטורפת בטעמה, מתאימה לסופש" להכנת פרוסות עם ביצה עלומה ותוספות, ממש אגס בנדיקט בייתי

      

חלת בריוש מטורפת

חלת בריוש, באמת טירוף החלת בריוש הזו, האמת היא לא רק לשבת. זה לחם מעולה לכל השבוע

חומרים:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1/2 כוס סולת
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 100 גרם מחמאה, או חמאה ( למי שלא מחפש חלה פרווה)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. לערבב יחדיו את הקמח, השמרים, הסוכר והסולת  במיקסר או ביד בקערה.
  2. לערבב בקערה נפרדת את ביצים, השמן, הדבש  והמים ולהוסיף בזירזוף איטי לקמח.
  3. להוסיף מלח.
  4. להוסיף את קוביות המחמאה ( או חמאה) וללוש הכל במיקסר במהירות בינונית כ12 דקות.
  5. לכסות במגבת ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי, הבצק צריך להכפיל את נפחו.
  6. לחלק ל2 או 3 לפי גודל החלה שתרצו.
  7. לקלוע צמות קלועות, להבריש בביצה, לקשט בשומשום, פרג.. מה שבא לכם ואז לשים את החלה בתבנית אפיה ולכסות שוב במגבת להתפחה של חצי שעה.
  8. אפיה של 40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עד הזהבה.
* כשמוכן יש למרוח את החלה להברקה בסירופ סוכר ( 1/3 כוס סוכר + 2/3 כוס מים שרתחו יחד)  – לא חובה, זה נותן טעם מתקתק לחלה.

איך משדרגים לעסיסי:

– חלת צימוקים – לאחר הלישה להוסיף צימוקים כהים ( 1/2 כוס )לבצק וללוש עוד דקה

– חלת תפוחים – להוסיף קוביות תפוחי עץ מקולפים מבושלות עם סוכר וגרידת לימון

– טוסט בריוש עם תרד או פיטריות וביצת אגס בנדיקט  

לחצו כאן וצפו בגרסת ה-"עסיסי" של צירוף המתכונים

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן