פאייה מרגז מהירת הכנה
אוכל ומהר אומר הבן האמצעי שלי שתמיד רעב ובעיקר לאוכל טעים ובייתי – הפאייה היא פתרון קל ומהיר.
המרגז מכניס לזה קיק של חריפות, טעם מעשן וארומה נהדרת.
חומרים:
- 1.5 כוס אורז עגול שטוף
- 1 בצל חתוך לקוביות
- כוס אפונה קפואה
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- חזה עוף חתוך לקוביות
- 3 נקנקיות מרגז חתוכות לטבעות
- 3 כוסות מים
- מלח, פלפל
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
- לטגן את קוביות הבצל עד הזהבה
- להוסיף קוביות עוף וטבעות המרגז לטגן קלות עד לשינוי הצבע
- להוסיף את האורז, אפונה, גזר ותבלינים ולערבב, נוסיף את המים
- נבשל על אש בינונית כ15-20 דקות עד לספיגת כלל הנוזלים
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
במקום הגזר והאפונה נוסיף עלים ירוקים של מנגולד, תרד, נענע, ללא המרגז ונעהוך את הפאייה לפאייה ירוקה