טעמי החמין נובעים מהבישול הארוך של הירקות כמו בחמין ממש..
לא תאמינו מה בישול ארוך רצוי בתנור, אך אפשרי גם על אש נמוכה, יכול לעשות לירקות, הבחירה בירקות שורש כי הם לא מתפרקים לאחר אפיה ארוכה בתנור
חומרים:
- ירקות שורש – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש, סלרי, סלק – כל מגוון שאתם אוהבים
- תפוח אדמה ובטטה
- תימין
- רוזמרין
- כמה עלי מרווה
- 2 בצלים חתוכים גס
- 3 ראשי שום חצויים באמצע
- שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות גס מתבלים במלח, פלפל, פפריקה מעושנת
- שמן זית בשפע מלמעלה
- עשבי תבלין
- 1/2 כוס מים
להכניס מכוסה לתנור על חום 150 ל3 שעות,
עדיף לפתוח את המכסה כמה שפחות להצצה , המטרה להשאיר את הירקות רכים ונימוחים
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
תפוחי אדמה בעשבי תיבול גזרים בתנור