עוף בטאג'ין עם ירקות שורש וכוסברה
בעיקרון זה דומה לטבחה הטריפוליטאית שכבר העלתי, השוני הוא בבישול בטאג'ין.
המכסה המשולש יוצר בתוכי אדים משבשלים שונה את כל התבשיל. אפשר על הגאז או בתנור, אני אישית מעדיפה בתנור כי החום עוטף את כל הסיר מכל צדדיו.
חומרים:
- 3 כרעי עף מחולק
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 כרשה חתוכה לטבעות
- 3 גזרים קלופים וחתוכים גדול
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לסירות
- 1 כוס קוביות דלעת בינוניות עם הקליפה
- 1 כופסא רסק עגבניות בינונית
- 1 כוס מים
- מלח, פלפל
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- בסיר הטאגי'ן לטגן את הבצל והכרישה עד שינוי הצבע לשקיפות, כ5 דקות
- להוסיף את חתיכות העוף ולהשחים מכל הצדדים כ5 דקות מכל צד, להניח בצד
- להוסיף את והתבלינים לסר ולתפוח אותם כ2 דקות בשמן, להוסיף את היקרות והעות\ף
- להוסיף את רסק העגבניות והמים ולהביא לרתיחה
- להוסיף את כל חבילת הכוסברה
- לכסות במכסה הטאג'ין ולהכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לשעה וחצי בישול
- להגיש עם קוסקוס או אורז
טבחה טריפוליטאית