עוגת אגסים ומרציפן בטעם של שקדים
חומרים:
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים
- 1.5 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- כפית אבקת אפיה
- סוכר וניל
- ½ כוס שקדים טחונים
- ½ כוס קוקוס לבן
- 2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות ( בשביל לשמור שלא ישחירו שימו כמה טיפות מיץ לימון עליהם וכף סוכר)
- 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס רוזטה מתוקה, אם אין לכם אפשר להתשמש בתמצית טעם שקדים (אז צריך כוס מים שלמה במקום 1/2 כוס)
- ½ כוס מים
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר הקציפו את הביצים עם מחצית הסוכר לקצף בהיר ותפוח
- להוסיף תוך ערבובע איטי את השמן
- בקערה שניה שימו את כל החומרים היבשים
- ערבבו בין בחומרים היבשים לנוזלים – שמן,רוזרטה ומים בפעמיים לתוך קצף הביצים ולערבב לאט כדקה
- את סיום הערבוב עשו ידנית לוודא כי הכל נאסף לבלילה
- שימו מחצית מהבלילה בתבנית גודל 24 מעליה פזרו את האגסים והמרציפן החתוך וסגר במחצית הבלילה השניה, המאסה מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק
- לאפות בתנור חומם מראש על 180 מילות כחצי שעה עד הזהבה,
- הבדיקה שקסם יוצא יבש
- לפזר אבקת סוכר על העוגה הקרה,
- עדיף אחרי יום לשמור במקרר