בצק בריוש מהיר הכנה
חומרים לבצק:
- 1/2 קילו קמח לבן מנופה
- 12 גרם שמרים יבשים
- 200 גרם מים מהברז
- 100 גרם שמנת מתוקה לבישול 15%
- 2\1 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכים לקוביות קטנות
- גרדת לימון מלימון שלם
- 2\1 כפית מחיר וניל, לא חובה
- סירופ סוכר – 1 כוס מים + 2\1 כוס סוכר – לחמם יחד על להמסת הסוכר ולשם בצד
אופן ההכנה:
-
נתחיל מ2 כפות מהמים על השמרים היבשים בשביל לעורר אותם, נניח בצד
-
בקערת המיקסר נשים את הקמח, הסוכר, השמרים ונתחיל בפעילות איטית של המקסר
-
את המים והשמנת נערבב יחד ונוסיף אותם בזרזיף איטי עד לחיבור של הכל יחד
-
נוסיף ביצה ונתן לה להטמעה בבצק
-
נוסיף לאט לאט את קוביות החמאה, רק שראינו שה5 קוביות הראשונות ששמנו התערבבו בבצק נוסיף את היתרה
-
את הביצה האחרונה נוסיף רק אם הבצק ניראה קשה – אנחנו צריכים להגיע למצב שהבצק קצת נוזלי
-
נלוש הכל 10 דקות במקסר
-
בקערה מכוסה טוב טוב בניילון נצמד למקרר ללילה – רק למחרת נוכל לעבוד עם הבצק
-
לאחר הלילה נוציא את הבצק על השיש המקומח נחלק ל2 חלקים ונתחיל לעבוד J
מחצית מהבצק נכין לחמניות בריוש טעימות אשששש:
- נחלק מחצית הבצק ל6 כדורים, בתבנית שקעים
- ניתן לבצק לתפוח עוד 15 דקות, נמרח ביצה טרופה ונפזר גבישי סוכר מעל, אם אין אז סוכר חום יעשה את אותה, שבבי שקדים או פרג לא טחון לקישוט
- אפיה בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20 בערך, עד הזהבה
- כשיוצא מהתנור, בעזרת כף, נשם על כל לחמנייה 2 כפות סירופ סוכר
ממחצית השנייה של הבצק נכין שושני סינבון עם קינמון:
- 1 כוס סוכר חום דמררה + 2 כפיות קינמון
- 50 גרם חמאה ממוסת בקערית בצד
- נרדד את הבצק לעובי של 2\1 ס"מ ונמרח אותו בחמאה המומסת
- נפזר מעל את הסוכר עם הקינמון ונגלגל לגליל ארוך, נחלק אותו ל6 חלקים
- בתבנית שקעים נשם את חתיכה עם הפנים כלפי מעלה, כך שיראו את החיבור בין הבצק לקינמון
- נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל25 דקות בערך עד הזהבה
- כשיוצא מהתנור, בעזרת כף, נשם על כל סינבון 2 כפות סירופ סוכר
- קישוט לבן על הסינבון – 2 כפות אבקת סוכר+ 2\1 כפית מיץ לימון או מים נוצר נוזל לבן ואתו לקשט
איך משדרגים:
- את הבצק ניתן למלא ב: שוקולד השחר או נוטלה, ריבה ואגוזים, ממרח חלבה ואגוזים
- שדרוג רציני יהיה גבינת ריקוטה, גרדת לימון ודובדבני אמרנה- חבילה ריקוטה פרסקה, 1 ביצה, 2 כפות סוכר, 2 כפות שטוחות קורונפלור – לערבב הכל יחד, לפזר דובדבני אמרנה ללא המיץ לגלג ולאפות כ30 דקות עד הזהבה