בצק בריוש יחסית פשוט – ומה שבתוכו

בצק בריוש מהיר הכנה ממולא בכל מה שתרצו

בצק בריוש מהיר הכנה

חומרים לבצק:
  • 1/2 קילו קמח לבן מנופה
  • 12 גרם שמרים יבשים
  • 200 גרם מים מהברז
  • 100 גרם שמנת מתוקה לבישול 15%
  • 2\1 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכים לקוביות קטנות
  • גרדת לימון מלימון שלם
  • 2\1 כפית מחיר וניל, לא חובה
  • סירופ סוכר – 1 כוס מים + 2\1 כוס סוכר – לחמם יחד על להמסת הסוכר ולשם בצד
אופן ההכנה:
  1. נתחיל מ2 כפות מהמים על השמרים היבשים בשביל לעורר אותם, נניח בצד
  2. בקערת המיקסר נשים את הקמח, הסוכר, השמרים ונתחיל בפעילות איטית של המקסר
  3. את המים והשמנת נערבב יחד ונוסיף אותם בזרזיף איטי עד לחיבור של הכל יחד
  4. נוסיף ביצה ונתן לה להטמעה בבצק
  5. נוסיף לאט לאט את קוביות החמאה, רק שראינו שה5 קוביות הראשונות ששמנו התערבבו בבצק נוסיף את היתרה
  6. את הביצה האחרונה נוסיף רק אם הבצק ניראה קשה – אנחנו צריכים להגיע למצב שהבצק קצת נוזלי
  7. נלוש הכל 10 דקות במקסר
  8. בקערה מכוסה טוב טוב בניילון נצמד למקרר ללילה – רק למחרת נוכל לעבוד עם הבצק
  9. לאחר הלילה נוציא את הבצק על השיש המקומח נחלק ל2 חלקים ונתחיל לעבוד J
מחצית מהבצק נכין לחמניות בריוש טעימות אשששש:
  1. נחלק מחצית הבצק ל6 כדורים, בתבנית שקעים
  2. ניתן לבצק לתפוח עוד 15 דקות, נמרח ביצה טרופה ונפזר גבישי סוכר מעל, אם אין אז סוכר חום יעשה את אותה, שבבי שקדים או פרג לא טחון לקישוט
  3. אפיה בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20 בערך, עד הזהבה
  4. כשיוצא מהתנור, בעזרת כף, נשם על כל לחמנייה 2 כפות סירופ סוכר
ממחצית השנייה של הבצק נכין שושני סינבון עם קינמון:
  1. 1 כוס סוכר חום דמררה + 2 כפיות קינמון
  2. 50 גרם חמאה ממוסת בקערית בצד
  3. נרדד את הבצק לעובי של 2\1 ס"מ ונמרח אותו בחמאה המומסת
  4. נפזר מעל את הסוכר עם הקינמון ונגלגל לגליל ארוך, נחלק אותו ל6 חלקים
  5. בתבנית שקעים נשם את חתיכה עם הפנים כלפי מעלה, כך שיראו את החיבור בין הבצק לקינמון
  6. נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל25 דקות בערך עד הזהבה
  7. כשיוצא מהתנור, בעזרת כף, נשם על כל סינבון 2 כפות סירופ סוכר
  8. קישוט לבן על הסינבון – 2 כפות אבקת סוכר+ 2\1 כפית מיץ לימון או מים נוצר נוזל לבן ואתו לקשט

 

איך משדרגים:

  • את הבצק ניתן למלא ב: שוקולד השחר או נוטלה, ריבה ואגוזים, ממרח חלבה ואגוזים
  • שדרוג רציני יהיה גבינת ריקוטה, גרדת לימון ודובדבני אמרנה- חבילה ריקוטה פרסקה, 1 ביצה, 2 כפות סוכר, 2 כפות שטוחות קורונפלור – לערבב הכל יחד, לפזר דובדבני אמרנה ללא המיץ לגלג ולאפות כ30 דקות עד הזהבה

 

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן