לחם מחמצת מקמח מלא

לחם מחמצת תוצרת בית

לחם מחמצת מקמח מלא

 

 

לחם מקמח מלא הוא לעולם לא כולו מקמח כזה, אחרת הלחם יצא כבד ולא אורירי.
מחמצת היא תוצר של קמח ומים שמעורבבים יחד ביחס ל 1/5 לטובת הקמח – נותנים לה לעמוד במשך שבוע ומוסיפים לה קמח וקצת מים כל יום – בעצם התהליך נוצרים שמרים טבעיים.
הסיבה שהוספתי קצת שמרים ללחם היא על מנת ליצור יותר אוויריות בבצק – זה לא מוריד מהטעם הטיפה חמצמץ של המחמצת.

חומרים:
  • 200 גרם קמח לבן
  • 150 גרם קמח מחיטה מלאה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות גדושות מחמצת
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 שן שום מעוכה
  • 1.5 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. בקערת מקסר לערבב את הקמחים והשמרים
  2. להוסיף מחמצת ולהמשיך לערבב בוו גיטרה במהירות נמוכה
  3. להוסיף סוכר, מלח, שום, שמן ומים בזרזוף איטי – לפי הקמח ניתן לראות אם המים מספיקים או לא ( משתנה לפי הקמים) – במידה והבצק לא מתחבר וניראה יבש ישלנוסיף מים לאט לאט עד לקבלת מקרם אחיד של הבצק אך לא נוזלי
  4. ללוש את הבצק במהירות גבוהה כ 10 דקות
  5. לכסות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. להעבר את הבצק למשטח מקומח וללוש קצת בידיים
  7. להכניס לסיר  מתכת את בצק הלחם ולתת לו התפחה נוספת
  8. לעשות חריץ בלחם בעזרת סכין חד מאוד, לפזר מים מעל ולקשט עם גרעינים
  9. לאפות בתנור שחומם מראש למקסימום הטמפ ל15 דקות ( לזרוק גוש קרח לתנור על מנת ליצור אדים)
  10. להוציא את הלחם מהסיר ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות בטמפ של 200 מעלות
  11. לדפוק על הלחם בחלקו התחתון ועם הלחם קל וקולו חלול הוא מוכן.
  12. לא לחותוך לחמם חם!
איך להפוך מבסיסי עסיסי:
  • לבצק הלחם ניתן להוסיף להתפחה השניה: אגוזים או ממרח עגבניות או בצל מטוגן ואפילו פרמזן מגורר
  • כל דבר יתן ללחם ארומה שונה וטעימה.
  • ניתן לחלק את הבצק ללחמניות קטנות

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן