לחם מחמצת מקמח מלא
לחם מקמח מלא הוא לעולם לא כולו מקמח כזה, אחרת הלחם יצא כבד ולא אורירי.
מחמצת היא תוצר של קמח ומים שמעורבבים יחד ביחס ל 1/5 לטובת הקמח – נותנים לה לעמוד במשך שבוע ומוסיפים לה קמח וקצת מים כל יום – בעצם התהליך נוצרים שמרים טבעיים.
הסיבה שהוספתי קצת שמרים ללחם היא על מנת ליצור יותר אוויריות בבצק – זה לא מוריד מהטעם הטיפה חמצמץ של המחמצת.
חומרים:
- 200 גרם קמח לבן
- 150 גרם קמח מחיטה מלאה
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות גדושות מחמצת
- 1 כפית גדושה מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1 שן שום מעוכה
- 1.5 כוס מים
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר לערבב את הקמחים והשמרים
- להוסיף מחמצת ולהמשיך לערבב בוו גיטרה במהירות נמוכה
- להוסיף סוכר, מלח, שום, שמן ומים בזרזוף איטי – לפי הקמח ניתן לראות אם המים מספיקים או לא ( משתנה לפי הקמים) – במידה והבצק לא מתחבר וניראה יבש ישלנוסיף מים לאט לאט עד לקבלת מקרם אחיד של הבצק אך לא נוזלי
- ללוש את הבצק במהירות גבוהה כ 10 דקות
- לכסות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
- להעבר את הבצק למשטח מקומח וללוש קצת בידיים
- להכניס לסיר מתכת את בצק הלחם ולתת לו התפחה נוספת
- לעשות חריץ בלחם בעזרת סכין חד מאוד, לפזר מים מעל ולקשט עם גרעינים
- לאפות בתנור שחומם מראש למקסימום הטמפ ל15 דקות ( לזרוק גוש קרח לתנור על מנת ליצור אדים)
- להוציא את הלחם מהסיר ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות בטמפ של 200 מעלות
- לדפוק על הלחם בחלקו התחתון ועם הלחם קל וקולו חלול הוא מוכן.
- לא לחותוך לחמם חם!
איך להפוך מבסיסי עסיסי:
- לבצק הלחם ניתן להוסיף להתפחה השניה: אגוזים או ממרח עגבניות או בצל מטוגן ואפילו פרמזן מגורר
- כל דבר יתן ללחם ארומה שונה וטעימה.
- ניתן לחלק את הבצק ללחמניות קטנות