מרק שהוא נזיד סמיך כזה הוא בעצם ארוחה שלמה,
המרקים האלו הם המועדפים עלי בעיקר כי תמיד ניתן "לשחק" עם החומרים ולהמציא משהו חדש
חומרים:
-
1 כוס עדשים כתומות יבשות
-
1 כוס עדשים ירוקות יבשות
-
1 בצל חתוך לקוביות
-
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
-
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
-
1/2 חבילה כוסברה
-
1 כפית גדושה מלח
-
קורט פלפל שחור
-
1 כפית חווייג' מרק
-
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה:
-
בסיר נטגן את הבצל עד הזהבה, כ5-8 דקות.
-
להוסיף את הגזר ותפוחי האדמה ולבשל יחד עוד 5 דקות.
-
נוסיף את העדשים שטופות כמובן, ולערבב יחד.
-
נוסיף את כל התבלינים והכוסברה הקצוצה.
-
להוסיף כ2 ליטר מים עם ולהביא לרתיחה.
-
ננמיך את האש ונבשל יחד כשעה וחתי עד שכל העדשים ממש נמסות בתוך המרק.
-
אני בשלב הזה לא טוחנת את המרק כי הוא טעים גם ככה והירקות שומרות על צורתן – אך למי שאוהב ניתן גם לטחון למרק חלק כמו מחית.
-
להגיש רותח עם קרוטונים, או זרזיף שמן זית וקצת כוסברה קצוצה מעל.