לחמניות שמרים עננים
לחמניות שמכינים בבית תמיד יהיו טעימות יותר, גם כי הבית מתמלא ריח של אפיה וגם כי כשהן יוצאות טריות מהתנור לא ניתן לעמוד בפיתוי, אז איך נכין?
חומרים:
- 3.5 כוסות קמח לבן
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1.5 כוס מים חמים
- 3 כפות שמן זית
- שומשום, פרג, גרעינים לקישוט
- ביצה למריחה
אופן ההכנה:
- לערבב מחצית מהמים עם השמרים בקערה ולתת להם לתסוס כ2 דקות
- בקערת המיקסר להכניס את הקמח
- תוף כדי ערבוב להכניס את המים עם השמרים ואת יתרת המים גם כן
- להוסיף את שמן הזית , הדבש והמלח ולערבב במהירות גבוהה כ10 דקות
- לתת לבצק לנוח כשעה להכפיל את נפחו
- לחלק לכדורים בגודל חופן ולסדר בתבנית על נייר אפיה עם רווחים קלים בינהם
- למרוח ביצה ולפזר שומשום או גרעיני חמניה מעל
- להתפיח עוד 15 דקות ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות כ20 דקות עד הזהבה
- אם נשאר, מה שכניראה לא יקרה, אז ניתן להקפיא ( רק תפשירו בטמפ החדר ולא במיקרו)
איך משדרגים מבסיס לעסיסי:
- ניתן להחליף מחצית מהקמח בקמח מלא ולהוסיף עוד חצי כוס מים
- אפשר להתיז שמן ספרי על הלחמניה מבחוץ ולגלגל בשומשום
- ולא פחות טעים אפשר למלא בבשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים – יוצא פצצה ( אבל אז תוותרו על הדבש במתכון)