בייגלה שומשום

בייגלה שומשום תוצרת בית, טעים בעיקר טרי

 בייגלה שומשום

פתאום יבוא לכם להכין לבד ותגלו שהשד לא כזה נורא או אפילו לא נורא בכלל,
הוא התבול במים ובשומשום ולאפות בתנור חם מאוד.
חומרים:
  • 2\1 קילו קמח לבן, או כ קמח אחר שתרצו, עדיף לערבב קמחים ולפחות 50% שיהיה קמח לבן
  • 2 כפות  סוכר חום דמררה, או לבן
  • 1 כף גדושה   שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה לא גדולה
  • 300 מ"ל מים
  • 1 כף שמן זית
  • לקישוט – שומשום רגיל, אשר לערבב עם קצח או שומשום שחור – זה גם יפה וגם טעים
אופן ההכנה:
  1. נתחיל מ2 כפות מהמים על השמרים היבשים על מנת לעורר אותם ונתן לזה לעמוד כ 5 דקות
  2. בקערת המקסר נשים  את הקמח, השמרים, הסוכר ונתחיל לערבב, תוף כדי לישה נוסיף את השמן עם הביצה ואת המים בזרזיף איטי עד שהכל יתאחד
  3. נוסיף את המלח עם שמן הזית
  4. נמשיך ללוש הכל על מהירות גבוהה יותר במשך 10 דקות
  5. נכין קערה 1 עם מים וקערה נוספת  עם שומשום
  6. נחלק את הבצק שנוצר ל 20
  7. נשמן את הידיים בשמן קנולה רגיל ונמתח כל חתיכת בצק לאורך שנרצה את המקל בייגלה או לבייגלה עגול
  8. כל בייגלה יתבל במים ומיד בשומשום
  9. נסדר הכל על מגש עם נייר אפיה
  10. לאפות בתנור שחומם מראש 250-300 מעלות כ15 דקות עד הזהבה קלה ( שימו לב לא לאפו יותר על המידה)מקלות  לבייגלה תפוחים יש להתפיח את הבצק 15 דקות לפני אפיה, בייגלה קריספי נאפה מייד
איך משדרגים:
  • נוסיף לבצק שום – 2 שיניים כתושות
  • או בצל מיובש – 2 כפות
  • או 2 כפות פרמזן או קצקבל מגורר
  • נקשט בשומשום קלוי, או שחור, או כצח – או הכל יחד
  • נקשט בפרמזן טחון
  • או בזעתר
כדאי להקפיא את הכמות שלא נאכלה באותו היום ולהנות ממקלות טריים בכל פעם שמתחשק

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן