בייגלה שומשום
פתאום יבוא לכם להכין לבד ותגלו שהשד לא כזה נורא או אפילו לא נורא בכלל,
הוא התבול במים ובשומשום ולאפות בתנור חם מאוד.
חומרים:
- 2\1 קילו קמח לבן, או כ קמח אחר שתרצו, עדיף לערבב קמחים ולפחות 50% שיהיה קמח לבן
- 2 כפות סוכר חום דמררה, או לבן
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה לא גדולה
- 300 מ"ל מים
- 1 כף שמן זית
- לקישוט – שומשום רגיל, אשר לערבב עם קצח או שומשום שחור – זה גם יפה וגם טעים
אופן ההכנה:
- נתחיל מ2 כפות מהמים על השמרים היבשים על מנת לעורר אותם ונתן לזה לעמוד כ 5 דקות
- בקערת המקסר נשים את הקמח, השמרים, הסוכר ונתחיל לערבב, תוף כדי לישה נוסיף את השמן עם הביצה ואת המים בזרזיף איטי עד שהכל יתאחד
- נוסיף את המלח עם שמן הזית
- נמשיך ללוש הכל על מהירות גבוהה יותר במשך 10 דקות
- נכין קערה 1 עם מים וקערה נוספת עם שומשום
- נחלק את הבצק שנוצר ל 20
- נשמן את הידיים בשמן קנולה רגיל ונמתח כל חתיכת בצק לאורך שנרצה את המקל בייגלה או לבייגלה עגול
- כל בייגלה יתבל במים ומיד בשומשום
- נסדר הכל על מגש עם נייר אפיה
- לאפות בתנור שחומם מראש 250-300 מעלות כ15 דקות עד הזהבה קלה ( שימו לב לא לאפו יותר על המידה)מקלות לבייגלה תפוחים יש להתפיח את הבצק 15 דקות לפני אפיה, בייגלה קריספי נאפה מייד
איך משדרגים:
-
נוסיף לבצק שום – 2 שיניים כתושות
-
או בצל מיובש – 2 כפות
-
או 2 כפות פרמזן או קצקבל מגורר
-
נקשט בשומשום קלוי, או שחור, או כצח – או הכל יחד
-
נקשט בפרמזן טחון
-
או בזעתר