קרקרים מלוחים, דבר מפתיע.
בשל היותם טעימים ופריכים, טעים במיוחד בימים הראשונים של ההכנה, לכן אני מכינה מראש כמה גלילים של קרקרים שונים, מקפיאה ומוציאה כל פעם גליל לאפיה.
הגליל עטוף ניילון נצמד וכך לא מקבל ריחות שונים מהמקפיא.
חומרים
-
1/2 1 כוסות קמח
-
3/4 כפית מלח
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
200 גרם חמאה
-
1 ביצה גדולה
-
100 גרם פרמזן טחון או צ'דר
-
כף מלא חרדל דיזון גרגירים
אופן ההכנה
-
במעבד מזון לערבב את הקמח, המלח והחמאה למצב פירירי
-
להוסיף את הביצה, פלפל שחור, גבינה וחרדל לערבב כמה דקות לאיחוד החומרים
-
להוציא מהמעבד מזון לאחד את כל החומרים ולחלק ל4
-
4 גלילים מרוחים בביצה טרופה ומגולגלים בשומשום רגיל או מעורבב עם שומשום שחור
-
כל גליל עטוף בניילון נצמד ולהקפאה כ 15 דקות
-
לחתוך לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ מקסימום
-
לאפות על חום 160 10 דקות ולהפוך את הקרקרים ל10 דקות אפיה נוספים – שיהיו זהובים משני הצדדים
-
לצנן ולשמור בכלי אטום