עלי גפן, במתכון הזה אני משתמשת בעלי גפן קנויים מהסופר, אך אפשר גם להשתמש בעלים טריים.
במקרה שמשתמשים בעלים טריים יש לרכך אותם במיקרו ב6 דקות לפני המילוי ולקרר.
- חומרים:
- צנצנת עלי גפן
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 כוס אורז פרסי
- 1 גזר מגורד
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כוס מיץ לימון
- 1+1 כוס מים
- עגבנייה
אופן ההכנה:
- נטגן את הבצל עד הזהבה ונוסיף לו את הגזר המגורד ל3 דקות בישול יחד
- נוסיף את הבשר הטחון מפורר ונערבב יחד עד לשינוי צבע הבשר והאורז
- נוסיף את רסק העגבניות ותבלינים + 1 כוס מים ונבשל כמה דקות עד לספיגת כל המים, נצנן בצד
- נמלא את העלים, אני הכי ממליצה על מכשיר המצורף בתמונה שקונים בשוק למילוי העלים. באופן זה הם יוצאים כולם זהים בגודל. למי שאין אפשר גם למלא ידני.
- מילוי ידני – לשם במרכז העלה כפית לא דחוסה של מילוי לקפל את הצדדים ולגלגל
- מילוי במכונה – לשם את העלה במכונה כשצד המבריק של העלה כלפי חוץ, כפית מילוי לא דחוסה, לקפל את צדדי העלה על המילוי ולדחוף את ידית המכשיר – הגליל יצא בקלות ואחי בגודלו.
- נסדר את כל הגלילים הממולאים בסיר, אחד ליד השני שוכב או עומד, העיקר שיהיו דחוסים שלא פתחו
- נערבב בקערה 1 כוס מים, ½ כוס מיץ לימון, כפית מלח ונשפוך כל סיר הממולאים, מעל נסדר כמה חתיכות עגבנייה.
- לבשל כ 20 דקות עם צלחת הפוכה מעל ומכסה לסיר
![](https://i0.wp.com/www.basetotaste.co.il/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180831_154631.jpg?resize=165%2C220&ssl=1)