עלי הגפן הממולאים שלי

עלי גפן במילוי בשר ואורז בטעם חמצמץ של לימון, קלאסיקה במייטבה

 

עלי גפן, במתכון הזה אני משתמשת בעלי גפן קנויים מהסופר, אך אפשר גם להשתמש בעלים טריים.
במקרה שמשתמשים בעלים טריים יש לרכך אותם במיקרו ב6 דקות לפני המילוי ולקרר.
  • חומרים:
  • צנצנת עלי גפן
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1 גזר מגורד
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 1+1 כוס מים
  • עגבנייה
אופן ההכנה:
  1. נטגן את הבצל עד הזהבה ונוסיף לו את הגזר המגורד ל3 דקות בישול יחד
  2. נוסיף את הבשר הטחון מפורר ונערבב יחד עד לשינוי צבע הבשר והאורז
  3. נוסיף את רסק העגבניות ותבלינים + 1 כוס מים ונבשל כמה דקות עד לספיגת כל המים, נצנן בצד
  4. נמלא את העלים, אני הכי ממליצה על מכשיר המצורף בתמונה שקונים בשוק למילוי העלים. באופן זה הם יוצאים כולם זהים בגודל. למי שאין אפשר גם למלא ידני.
  5. מילוי ידני – לשם במרכז העלה כפית לא דחוסה של מילוי לקפל את הצדדים ולגלגל
  6. מילוי במכונה – לשם את העלה במכונה כשצד המבריק של העלה כלפי חוץ, כפית מילוי לא דחוסה, לקפל את צדדי העלה על המילוי ולדחוף את ידית המכשיר – הגליל יצא בקלות ואחי בגודלו.
  7. נסדר את כל הגלילים הממולאים בסיר, אחד ליד השני שוכב או עומד, העיקר שיהיו דחוסים שלא פתחו
  8. נערבב בקערה 1 כוס מים, ½ כוס מיץ לימון, כפית מלח ונשפוך כל סיר הממולאים, מעל נסדר כמה חתיכות עגבנייה.
  9. לבשל כ 20 דקות עם צלחת הפוכה מעל ומכסה לסיר
מכשיר גלגול עלי הגפן, ניתן לקנות בשוק

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן