בריוש פוקצה עם תאנים מקורמלים וגבינת פטה

פוקצת בריוש עם טופינג של הלייף

פוקצת בריוש  עם תאנים מקורמלים

 

חומרים:
  • 500 גרם קמח לבן ( 3.5 כוסות )
  • 100 גרם מים( 1.5 כוסות)
  • 50 גרם חלב, ( 4\1 כוס )
  • 2 ביצים
  • 7 גרם שמרים יבשים( כפית גדושה)
  • 60 גרם סוכר ( 1.3 כוס )
  • 2 כפיות מלח
  • 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
מה נשים מעל?
פירות – תאנים, משמשים, שזיפים ואפילו בננה
סוכר חום
50 גרם חמאה
גבינת פטה
בצל סגול חתוך דק
כמה טיפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
  1. את החלב משים על השמרים היבשים לתת להם להתעורר
  2. בקערת הערבול במקסר נצרף את הקמח, סוכר, שמרים+ חלב ונתחיל לערבב במהירות נמוכה
  3. לאט לאט נוסיף את כל המים
  4. נוסיף ביצה 1 עד לחיבור עם המאסה ואז נצרף את הביצה השניה
  5. בשלב זה ניתן להוסיף את המלח ואת החמאה בקוביות קטנות
  6. נגביר את המהירות ונלוש את הבצק 10 דקות
  7. למקרר בקערה שיש לבצק לאן לגבול, מכוסה טוב לכל הלילה
  8. בבוקר נחלק את הבצק ל3 וניתן לו לתפוח כשעה וחצי
  9. בעזרת האצבעות נעשה שקעים בבצק ונשים בהם חמאה קוביות קטנות
  10. מעל נסדר איזה פירות, גבינות או כל מה שבא לנו שבא לנו
  11. נפזר מעל ספריי חמאה או שמן זית, כמה טיפות חומץ בלסמי ו1 כפות סוכר חום
  12. נאפה כחצי שעה עד להזהבה על חום 180 מעלות
איך משדרגים לעסיסי:
  •   אפשר להכין גם גרסה מתוקה –   נשים רק פירות ולפני ההגשה נחמם ריבה עם טיפה מים ונמרח מעל, נגיש עם שמנת חמוצה וכפית ריבה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן