פוקצת בריוש עם תאנים מקורמלים
חומרים:
-
500 גרם קמח לבן ( 3.5 כוסות )
-
100 גרם מים( 1.5 כוסות)
-
50 גרם חלב, ( 4\1 כוס )
-
2 ביצים
-
7 גרם שמרים יבשים( כפית גדושה)
-
60 גרם סוכר ( 1.3 כוס )
-
2 כפיות מלח
-
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
מה נשים מעל?
פירות – תאנים, משמשים, שזיפים ואפילו בננה
סוכר חום
50 גרם חמאה
גבינת פטה
בצל סגול חתוך דק
כמה טיפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
-
את החלב משים על השמרים היבשים לתת להם להתעורר
-
בקערת הערבול במקסר נצרף את הקמח, סוכר, שמרים+ חלב ונתחיל לערבב במהירות נמוכה
-
לאט לאט נוסיף את כל המים
-
נוסיף ביצה 1 עד לחיבור עם המאסה ואז נצרף את הביצה השניה
-
בשלב זה ניתן להוסיף את המלח ואת החמאה בקוביות קטנות
-
נגביר את המהירות ונלוש את הבצק 10 דקות
-
למקרר בקערה שיש לבצק לאן לגבול, מכוסה טוב לכל הלילה
-
בבוקר נחלק את הבצק ל3 וניתן לו לתפוח כשעה וחצי
-
בעזרת האצבעות נעשה שקעים בבצק ונשים בהם חמאה קוביות קטנות
-
מעל נסדר איזה פירות, גבינות או כל מה שבא לנו שבא לנו
-
נפזר מעל ספריי חמאה או שמן זית, כמה טיפות חומץ בלסמי ו1 כפות סוכר חום
-
נאפה כחצי שעה עד להזהבה על חום 180 מעלות
איך משדרגים לעסיסי:
-
אפשר להכין גם גרסה מתוקה – נשים רק פירות ולפני ההגשה נחמם ריבה עם טיפה מים ונמרח מעל, נגיש עם שמנת חמוצה וכפית ריבה