חומוס עם בשר סלופי ג'ו
מה זה סלופי ג'ו ומה זה חומוס עם בשר?
מגישים את זה בכל מקום – אבל בגרסה בייתים עם חומוס בייתי, אני בטיחה לכם שאין טעים מזה
חומרים:
- 1/2 קילו בשר טחון עם קצת שומן – אפשר כל בשר טחון ואפשר להוסיף לו שומן כבש
- 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה( בהתאם למצב הרוח שלכם)
לחומוס:
- ½ קילו גרגירי חומוס קטנים
- 1 כפית סודה לשתיה
- ½ כפית מלח
- 3 כפות טחינה
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות
- מים מבישול החומוס – לשמור כוס בצד
- מלח פלפל לפי הטעם ( זה כבר ממש שבסוף)
אופן ההכנה:
- נשים בסיר עם מים ומלח את הגעיני החומוס השטופים, אין צורך בהשריה – נוסיף את כפית הסודה לשתיה ונביא לרתיחה
- נוריד את גובה הלהבה ונבשל יחד על לריכוך הגרעינים – זה בערך 20 דקות, כי הסודה לשתיה מתגיברה את קצב הבישול.( גם יווצר קצף לבן מעל לא להבהל, אשפר להוריד אותו בעזרת כף)
- נוציא את גרעיני החומוס לקירור בצד. לא נשפוך עדיין את מי הבישול
- במחבת רחבה נטגן את הבצל הקטן עד להזהבה ונוסיף את כל התבלינים והבשר -לבשלש יחד כ15 דקות כד שמתייבש, יש לבדוק תיבול של מלח פלפל בשב זה.
- את גרעיני החומוס נעביר למעבד מזון או נינג'ה, נוסיף 2 שיני שום, מיץ לימון, שמן זית, רסק עגבניות ו2 כפות מי בישול ונטחן הכל יחד למחית חומוס חלקה – במידה והיא כבדה מידי נוסיף עוד ממי הבישול, לפי הטעם תחליטו אם אתם אוהבים יותר לימון בחומוס
- לסדר על צלחת גדולה את החומוס מעל את הבשר סלופי ג'ו ומעל הכל עוד 2 כפות שמן זית
- להגיש עם פיתה חמה וטריה