סהרוני שמרים במילוי בשר
כל דבר עם בצק הוא טעים במיוחד, אבל אם עוד ממלאים אותו בבשר עם בצל מטוגן, מה כבר יכול להיות רע?
אז אם באים אליכם חברים ובא לכם להרשים אותם – שחקו אותה במתכון הבא
חומרים:
- 350 גרם קמח לבן
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 120 גרם מים
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית חומץ
מילוי:
- בצל חתוך לקוביות
- 1/2 קילו בשר טחון
- מלח, פלפל, כמון
- אפשר גם צנוברים קלויים טיפה
- אופציה נוספת פטרוזילה קצוצה כתוספת לבשר
אופן ההכנה:
- לערבב על כל חומרי הבצק , אם מכינים את הבצק במקסר לערבב את הבצק כ 10 דקות ולהתפיח כחצי שעה.
- במתחבת נטגן את הבצל עד הזהבה, נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים ונפורר יחד עד שהבשר משנה את ציבעו – חובה לקרר לגמרי לפני המילוי
- לחלק ל 12 כדורים קטנים ולרדד כל כדור לעיגול ולמלא כל עיגול בבשר לגלגל וליצור סהרון – לא צריך להתפיח שוב
- למרוח בביצה טרופה ולפזר שושמום, קצח, פרג – מה שיש לכם בבית
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ20 דקות , עד הזהבה