תפוחים ושטרוייזל מהיר הכנה
יש מלא אופציות לעוגות תפוחים, אבל לעיתים צריך משהו זריז וקל להכנה.
המתכון הזה, שאני משחק איתו כל הזמן, פעם עם גבינה, או ריבה או כל סוג של פירות – תמיד טעים
הפעם הוא בגרסת התפוחים לחגי תשרי
חומרים:
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 4\3 כוס חד פעמית סוכר חום
- 1 כוס חד פעמית קמח
- 1 כוס חד פעמית שקדים טחונים
- 2\1 שקית אבקת אפיה
- תמצית וניל
לטופינג:
- 5 תפוחים ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- גרדת לימון
- לשטרוייזל:
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
אופן ההכנה:
-
לערבב את כל חומרי הבצק יחד
-
לשטח בתבנית גודל 30\30 עם נייר אפיה
-
בסיר לבשל את חומרי הטופינג יחד עד לריכוך התפוחים
-
לסדר על הבצק ומעל לפזר את השטרוייזל
-
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ 35-45 דקות עם הזהבה
-
לצנן ולחתוך לריבועים