לחם פירות יבשים, מתכון של רות טאובר ז"ל
לקחתי על עצמי להנציח מתכונים שלה, סבתא של השכנים הנהדרים שלי במזכרת בתיה, אישה גרמניה שהכינה דברים בסיסים נהדרים.
אחד מהם זה לחם פירות יבשים שאני מכינה בטו- בשבט יחד עם כל עם ישראל, לכל אחד המתכונים האהובים עליו, משחה לחלוק את זה איתכם
חומרים:
- 3 ביצים
- 1.5 סוכר
- 1 כוס קוואקר דק
- 1 כוס קמח תופח
- כוס שזיפים ללא גרעינים
- כוס משמש מיובש
- כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז
- כוס צימוקים כהים
אופן ההכנה:
- להקציף את הביצים והסוכר
- להוסיף את הקוואקר והקמח לעררבב קלות
- להוסיף את כל שאר החומרים קצוצים דק ולערבב, מתאים ל2 תבניות אינגליש קיק
- לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כשעה ורבע