ואוו, זה סלט חציל רומני מהבית של סבתא שלי הרומניה, כמובן, מלא שום וחוצץ.
אוכל מזרח אירופאי במייטבו
חומרים:
- 2 חצילים קלים עדיף מזן בלאדי
- בצל לבן חתוך קטן קטן
- 10 גבניות שרי
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיך לימון
- 3 כפות חומץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- לצלות את החלצילים על אש גלויה עד לאיכוך מלא ולהוציא את הבשר הרך
- למעוך בממחה פירה דק דק
- לערבב עם חצאי עגבניות שרי והבצל החתוך קטן קטן והשום
- לתבל בשמן, חומץ, לימון מלח ופלפל
- לתת לסט לשבת במקרר לכמה שעות לספיגת כל הטעמים