עגבניות שרי צלויות עם שום ושמן זית
חומרים
- 2 ססלות עגבניות שרי, אפשר לערבבב צבעים, אפילו רצוי
- 2 ראשי שום שלמים חצויים
- 3 ענפי טימין
- שמן זית
- מלח גס
אופן ההכנה:
- לחתוך את כל סוגי העגבניות לחתיכות שוות בגודל, אם אילו רק עגבניות שרי אז נחצה רק לחצי
- נסדר גם שיני שום בודדות וגם ראשי שום חצויות
- נפזר בנדיבות שמן שית, מלח גס, ענפי טימין
- נאפה בתנור בחום 180 מעלות כחצי שעה עד שהעגבניות משנות את ציבען וניראות טיפה שרופות
- נשמור בכלי סגור במקרר, כאשר נמלא את כל החלל שנשאר עם שמן זית
- נשמר הרבה זמ במקרר
יכול לשמש למריכה על לחם, לשדרג סנדוויצים, להוסיף לתבשיל בשר או להגיש עם גבינת פטה יחד עם עגבניות טריות