לפני שבועות, אחרי שבועות, תמיד כשתמחשק עוגת גבינה זו עוגה מנצחת – ניו יורק צ'יז קייק
2 סודות להצלחת עוגת גבינה – 1 לשם תבנית מים בתחתית התנור והשניה לאפות 10 דקות בחום גבוהה ולהוריד את החום ל50-60 דקות נוספות, לא להוציא את העוגה מיד מהתנור.
חומרים:
- 500 גרם גבינת סקי 5%
- 1 קופסא גבינת סימפוניה
- 6 ביצים מופרדות חלמונים וחלבונים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- מחית וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות פודינג אינסטנט
- 150 גרם עוגיות פתי בר מפוררות
- 80 גרם חמאה מומסת
- ½ כוס סוכר דמררה
- 1 שמנת חמוצה + 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
- את החלבונים נקציף עם 1/2 כוס סוכר
- את החלמונים נערבב יחד עם הגבינות והסוכר הנותר בקערה נפרדת
- נוסיף לגבינות את הקורונפלור, פודינג אינסטנט, סוכר וניל ומחית וניל ( למי שיש) נערבב טוב לקבלת מאסה אחידה וללא גושים.
- נוסיף בתנועות קיפול את החלבונים.
- בתבנית גודל 24 נשים את העוגיות שנתחנו במעבד מזון יחד עם הסוכר דמררה והחמאה, נהדק לתחתית ולדפנות התבנית היטב.
- נצנן 10 דקות במקרר
- נשפוך את מאסת הגבינה על תחתית העוגיות
- נשים בתחתית התנור תבנית מלאה מים
- נאפה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 10 דקות, נוריד את החום ל180 מעלות ונאפה עוד 50 דקות.
- העוגה מוכנה שהיא טיפה רוטטת במרכז.נצנן כחצי שעה בתנור מכובה
- נוציא את העוגה ונשים מעל שמנת חמוצה מערבבת עם 2 כפות אבקת סוכר ונאפה שוב כ10 דקות בחום 180 מעלות
- יש לצנן את העוגה טוב טוב לפני כניסתה למקרר
- העוגה מוכנה לאכילה רק לאחר לילה במקרר