טארט פרג
בבצק פריך ניתן למלא כל מילוי, לכבוד פורים צרפנו מילוי פרג, למרות שאם תשאלו אותי אפשר פרג כל השנה וכמה שיותר:)
בצק פריך:
- 200 גרם חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות
- 250 גרם קמח לבן
- 50 גרם קמח שקדים
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה
- גרדת למון מחצי לימון
- 1-2 כפות מים
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומר ים למעט הביצה במעבד מזון,
- הוסיף ביצה ומים וליצור איחוד של הבצק – רצוי ללוש ממש כמה דקות, במידה ועדיין המרקם הוא גרגירי יש ללוש בידיים ולצור איחוד.
- למי שאין מעבד מזון אפשר לעשות את התהליך גם במיקסר לאחד את הבצק הגרגירי שנוצר בלישה בידיים.
- ניצור גליל מהבצק, נעטוף בניילון נצמד ונניח במקרר לחצי שעה.
- נרדד את הבצק הפריך ונסדר בתבנית פאי מתפרקת, ארוכה, עגולה או מנות אישיות
- על מנת ליצור טארטים אישיים קטנים כאילו אני משתמשת בתבניות חד פעמיות
- נצנן את הבצק במקרר כ 10 דקות לפנ האפיה
- נמלא בפרג ונקשט הבבי שקדים או מקלעת מבצק פריך שנותר
- נאפה כ 20 דקות עד הזהבה
מילוי פרג:
- 100 גרם פרג טחון
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף דבש
- 2 כפות פירורי פתי בר
- 4 כפות חלב
- גרדת לימון מחצי לימון
נבשל הכל יחד לכמה דקות להמסת הסוכר, ניתן למאסה להתקרר לפני המילוי בבצק הפריך
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
לפני שיכבת הפרג נשים קוביות שוקולד חלב על הבצק, לאחר האפיה נקשט בגנאש שוקולד לבן