טארט פרג

פאי פרג עם בצק פריך

טארט פרג

בבצק פריך ניתן למלא כל מילוי, לכבוד פורים צרפנו מילוי פרג, למרות שאם תשאלו אותי אפשר פרג כל השנה וכמה שיותר:)
בצק פריך:
  • 200 גרם חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות
  • 250 גרם קמח לבן
  • 50 גרם קמח שקדים
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • גרדת למון מחצי לימון
  • 1-2 כפות מים
אופן ההכנה:
  1. לערבב את כל החומר ים למעט הביצה במעבד מזון,
  2. הוסיף ביצה ומים וליצור איחוד של הבצק – רצוי ללוש ממש כמה דקות, במידה ועדיין המרקם הוא גרגירי יש ללוש בידיים ולצור איחוד.
  3.  למי שאין מעבד מזון אפשר לעשות את התהליך גם במיקסר לאחד את הבצק הגרגירי שנוצר בלישה בידיים.
  4. ניצור גליל מהבצק, נעטוף  בניילון נצמד ונניח במקרר לחצי שעה.
  5. נרדד את הבצק הפריך ונסדר בתבנית פאי מתפרקת, ארוכה, עגולה או מנות אישיות
  6. על מנת ליצור טארטים אישיים קטנים כאילו אני משתמשת בתבניות חד פעמיות
  7.  נצנן את הבצק במקרר כ 10 דקות לפנ האפיה
  8. נמלא בפרג ונקשט הבבי שקדים או מקלעת מבצק פריך שנותר
  9. נאפה כ 20 דקות עד הזהבה

מילוי פרג:

  • 100 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות פירורי פתי בר
  • 4 כפות חלב
  • גרדת לימון מחצי לימון

נבשל הכל יחד לכמה דקות להמסת הסוכר, ניתן למאסה להתקרר לפני המילוי בבצק הפריך

 

איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:

לפני שיכבת הפרג נשים קוביות שוקולד חלב על הבצק, לאחר האפיה נקשט בגנאש שוקולד לבן

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן