ארעיס כל טוב, כולם עושים אותו, בכל מיני צורות, תבלינים, כך שגם אני מפנקת את המשפחה שלי
הכיף זה כמה טעים כמה פשוט
זה המתכון שלי – חומרים:
-
1/2 קילו בשר אונטר ריב טחון, אשפר לערבב כמה סוגי בשר ואפיו עדיף
-
3 פיתות
-
1 בצל מגורר במגרדת
-
חופן צנוברים קלויים
-
חופן פטרוזיליה קצוצה
-
1/2 כפית סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח
-
1 כפית תבלין ראס אל חנות
אופן ההכנה:
-
לערבב את כל החומרים יחד בידיים כמו לישה של בצק
-
לתת לתערובת לנוח לחצי שעה לפני מילוי הפיתות
-
אז נחלק את המילוי ל6 כדורים שווים ונמלא את הפיתות עד לפינות העמוקות, אני חוצה את הפיתות לפני צליה לעיתים גם לרבעים ( לאחר מילוי)
-
נשמן את הפיתה משני צדדיה בשמן זית ונניח על מחבת פסים חמה או פלנצה עם הפנים כלפי מטה (החלק החשוף של הבשר)
-
נצלה על אש בינונית גם את צדדי הפיתה כך שיהיו חרוכים טיפה, זה הופך אותם לקריספיים – על מנת שהבשר יהיה מוכן בפנים תהליך הצלייה לוקח כ10 דקות על פלטה חמה ואש בינונית.