גרבלס סלמון, קיבלתי מחברה דנית מתכון לסלמון כבוש שבעת קבלת המתכון נשמע מעולה.
הוסבר לי שמעבר לתהליך הכבישה יש משמעות גדולה לסכין איתה חותכים את הדג, יש סכין לסלמון, היא ארוכה חדה ומאוד גמישה.
אם מצאתם כזו אז תשתמשו בה ואם לא אז קחו את הדבר הכי קרוב שיש לכם אך תשחיזו טוב טוב שהחיתוך יהיה קל והפרוסות תהיינה דקות
כמובן שמיד ניסיתי, הרי התוצאות:
חומרים:
- 2 חתיכות גדולות מרכז הפילה סלמון טרי כמובן, נקי מעצמות ועם העור
- 2 שקיות שמיר קצוצות דק דק
- 4 כפות מלח גס
- 5 כפות סוכר דמררה
- גרדת לימון מלימון שלם ( ללא החלק הלבן והמר כמובן)
- 1 כף וודקה
אופן ההכנה:
- להכניס את הפילה לפריזר ל8 שעות (הוסבר לי שזה חשוב להרוג את כל מה שעוד חי בדג) ולהפשיר חזרה
- לערבב את כל חומרי המרינדה יחד
- למרוח טוב טוב על כל הדג משני צדדיו
- להצמיד חתיכה לחתיכה, פנים מול פנים ולהכניס לפיירקס מרובע מכוסה טוב בנייר כסף
- לשם מעל משקולת ( מה שיש לכם כבד) ולמקרר ליומיים.
- להפריד בין החתיכות ולחתוך בעזרת סכין ארוכה וחדה במיוחד פרוסות דקות לכל אורך החתיכה הכבושה.
- נשמר במקרר כשבוע אם לא גמרו את זה קודם.
הצעות הגשה:
רוטב חרדל:
- 2 כפות חרדל דיג'ון חלק, 2 כפות סוכר חום, 3 כפות שמן קנולה, כמה טיפות חומץ בן יין, קצת שמיר קצוץ
- לערבב הכל יחד ולהגיש ליד פרוסות הדג