במיה מתכון נוסטלגי של סבתא אסתר
אין על סבתא אסתר שהייתה אישה מהממת ממשפחתו של יצחק נבון, ספרדיה ספניולית דור 8 בארץ
האמת לא סבתא שלי אלא של בעלי, אבל אני אימצתי אותה להיות גם סבתא שי ולמדתי ממנה קצת לבשל.
כניראה שלא מספיק, אני מאוד מצטערת על זה היום.
זה אחד המתכונים שלמדתי ממנה, כמה פשוט ככה טעים
חומרים:
- 1 קילו במיה, אני מעדיפה את התאילנדית, היא רכה וארוכה
- 2 כפות קסק עגבניות
- מלח, פלפל
- קורט סוכר
אופן ההכה:
- לנקות את כל הבמיה מהחלק האחורי של הפולים
- ליבש במגש כיום, עדיף בחוץ – על מנת ליבש את הריר שיש בבמיה
- לטגן בשמן עמוק עד לשינוי הבע לחום
- לשם בסיר נפרד עם רסק עגבניות תיבול ו2 כוסות מים
- לבשל כ20 דקות על אש קטנה