טבחה תבשיל טריפוליטאי לקוסקוס, פעם כשלא ידעתי להכין ולהבין מה עושים הטעמים הללו יחד, פניתי לחברה שהיא טריפוליטאית שתלמד אותי להכין קוסקוס ורוטב. כי במשפחה פולנית טיפוסית לא מכינים טבחה וקוסקוס..חחח מאז אני כבר מכינה את זה שנים, למדתי לשדרג את התבשיל ולתת לו עוצמות וטעמים שחבל על הזמן. זה אחד התבשילים שהבן שלי האמצעי הכי אוהב, כשאני אומרת שיש קוסקוס הוא מוכן לאכול אפילו 3 פעמים ביום יש גם מתכון לקוסקוס מהיר הכנה
חומרים:
- 6 כרעיים עוף
- דלעת חתוכה לקוביות גדולות, לא קלופה
- 2 קישוא חתוך לחתיכות גדולות
- 4 גזר חתוך לחתיכות גדולות
- 1/2 חציל חתוך לקוביות גדולות
- חבילה שלמה של כוסברה, ללא הגבעולים , חתוכה דק דק
- 3 תפוחי אדמה חתוכים לסירות ( חצי וכל חצי ל3 אבל בצד הארוך של תפוח האדמה)
- 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
- פול קפוא,שעועית לבנה, או חומוס – מה שבא לכם
- כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר שטוח גדול ( תאמינו לי כמה שתכינו זה לא יספיק), שמן קנולה בו נפתח כל את התבלינים, כף פפריקה מעושנת, כפית פפריקה חריפה( אם אתה אוהבים חריף, תשימו יותר) פלפל שחור- כל זה דקה לא יותר
- נכניס את העוף ונצרוב אותו מכל צד 2 דקות נוסיף את כל הירקות חתוכים גס, אני אוהבת לקלף את הדלעת ולהשאיר קצת בצד עם הקליפה, את זה אני מכניסה בשלב מאוחר יותר יחד עם סירות תפוחי האדמה
- להוסיף את רסק העגבניות, 2 כפיות מלח (נטעם בהמשך אם צריך עוד)
- מים עד גובה הירקות ואת כל חבילת הכוסברה קצוצה
- להביא לרתיחה ולהכניס את סירות תפוחי האדמה והדלעת עם הקליפה ששמרנו לבשל שעתיים על אש נמוכה או להכניס לתנור עטוף בנייר כסף לשעה וחצי על חום 160 מעלות, הרוטב יצטמצם ויקבל את כל טעמי ירקות והכוסברה וזה טעים, חבל על הזמן כמה זה טעים