עוגת פרג לימון מזכירה לי שמגיע הסתיו, גם בגלל שעץ הלימונים בחצר מתמלא פרי וגם בגלל שפרג מתקשר לי בזיכרון ילדות לסתיו.
הכנתי אחת בחושה, לא מסובכת מידי אבל מאוד רכה וטעימה
חומרים:
- 100 גרם חמאה מומסת
- שמת חמוצה 15%
- גרדת לימון מ2 לימונים
- מיץ מחצי לימון
- חצי כוס מים
- 3/3 כוס סוכר דמררה
- ¾ כוס סוכר רגיל
- סוכר וניל
- כפית אבקת אפיה
- ½ כפית סודה לשתיה
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שקדים טחונים
- 3 ביצים
- 4 כפות פרג לא טחון
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר להקרים את החמאה והסוכר עד חיבור לקרם חלק
- להוסיף את הביצים אחר אחרי השניה עד להתמטה מלאה, לא הכל יחד שלא יווצר הרדה בחומרים
- להוסיף את כל החומרים היבשים עם המים, גרדת ומיץ לימון ושמנת בפעמיים למקסר לערבב,
- לא הרבה שלא תהיה עוגה קשה
- לסגור את הערבוב חומרים באופן ידני
- לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 דקות, עד הזהבה ושקיסם יוצא יבש מהעוגה
- מתאים ל2 תבניותאינגליש קיק
- לקשט באבקת סוכר או גנש שוקולד לבן, מה שבא לכם