עוגת פרג לימון

עוגת פרג לימון, אמנם בחושה אבל מאוד מיוחדת בטעם וברכות

 

עוגת פרג לימון

עוגת פרג לימון מזכירה לי שמגיע הסתיו, גם בגלל שעץ הלימונים בחצר מתמלא פרי וגם בגלל שפרג מתקשר לי בזיכרון ילדות לסתיו.
הכנתי אחת בחושה, לא מסובכת מידי אבל מאוד רכה וטעימה

חומרים:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • שמת חמוצה 15%
  • גרדת לימון מ2 לימונים
  • מיץ מחצי לימון
  •  חצי כוס מים
  • 3/3 כוס סוכר דמררה
  •  ¾ כוס סוכר רגיל
  • סוכר וניל
  • כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 2 כוסות קמח
  •  ½ כוס קוקוס
  •  ½ כוס שקדים טחונים
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פרג לא טחון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מקסר להקרים את החמאה והסוכר עד חיבור לקרם חלק
  2.  להוסיף את הביצים אחר אחרי השניה עד להתמטה מלאה, לא הכל יחד שלא יווצר הרדה בחומרים
  3.  להוסיף את כל החומרים היבשים עם המים, גרדת ומיץ לימון ושמנת בפעמיים למקסר לערבב,
  4.  לא הרבה שלא תהיה עוגה קשה
  5. לסגור את הערבוב חומרים באופן ידני
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 דקות, עד הזהבה ושקיסם יוצא יבש מהעוגה
  7.  מתאים ל2 תבניותאינגליש קיק
  8. לקשט באבקת סוכר או גנש שוקולד לבן, מה שבא לכם

עוגת פרג לימון

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן