הפיצה שלי
מתכון לבסיס
לפעמים ממש בא לנו פיצה,
הבן הקטן שלי, שהוא כבר לא כל כך קטן, בן 18, מאוד מאוד אוהב פיצות.. לא בהכרח בייתיות
אבל שאר בני הבית מתים על זה שאני מכינה פיצה, כי כל הבית מריח וממש מזילים ריר,
חלק אוכלים פיצה מרגריטה, חלק עם ארטישוק וחלק גם פפרוני,לכל אחד מותר לבחור את הטופינג שלו…
לכן תכינו קודם בצק שווה ומכאן תשימו עליו מה שבני הבית שלכם אוהבים.
חומרים:
לבצק:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 שיני שום מעוכות
- 1 כפית מלח
- 200 גרם מים
- לרוטב:
- עגבניות מרסקות מקופסא
- 1 שן שום
- כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפי אורגנו יבש
- 1 כף שמן זית
- מעל לפיצה:
- גבינת מוצרלה מגוררת
- זיתים שחורים, פטריות חתוכות, ארטישוק מקופסא או כל דבר שבא לכם
אופן ההכנה:
- במיקסר נערבב את הקמח, השמרים, ושיני השום המעוכות
- את המים נכניס בזרזיף דק עד שנבלעים בקמח
- נערבב את המלח והשמן ונוסיף לבצק עד לחיבור מלא
- נלוש במיקסר כ10 דקות
- להתפיח את הבצק כחמי שעה
- את הרוטב נערבב הכל יחד במעבד מזון
- לסדר על בצק הפיצה
- לאפות בתנור שחומם מראש 250 מעלות כ 10 דקות
- להוציא ולשם גבינה ואת כל התוספות
- להחזיר לתנור ל10 דקות נוספות