עוף ממולא אורז, צימוקים וצנוברים

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

עוף ממולא אורז, צימוקים וצנוברים

חומרים:
  • 1 עוף שלם בינוני
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • ½ כוס צנוברים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
  • נטגן את הבצל עד הזהבה במחבת רחבה
  • נוסיף את הצימוקים והצנוברים לכמה דקות ונצרף את האורז לעוד דקה ערבוב
  • נתבל במלח, פלפל, פפריקה ונוסיף 1 כוס מים – לבשל כ2 דקות עד לספיגת המים
  • נמלא את העוף בכמות שנכנסת לתוכו, את יתרת האורז נפזר מסביבו בתבנית( בבקשה לא שתוף את העוף, זה רק מפזר את החיידקים בחדר, כל היתר יצלו בתנור) – תאמינו לי כמה אורז שתכינו לא יספיק ככה זה טעים 🙂
  • נשמן את העוף בשמן זית בעיקר מתחת לעור באיזור החזה, נתבל אותו במלח פפריקה ופלפל
  • את 3 כוסות המים הנוספות נשפוך על האורז סביב העוף, ממליצה לערבב מידי פעם במהלך האפיה
  • לאפות בחום 150 כשעה מכוסה
  • להסיר את הכיסוי לשעתיים נוספות, אני גם הופכת את העוף שיצא שזוף משני הצדדים
  • מכסים שוב ומניחים על חום 120 לעוד שעה, זה הופך את האורז לקריספי כזה שלא ניתן לעמוד בפניו

איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:

  • נוסיף חבילת פטרוזליה ונענע קצוצות דק דק, נוסיף כוס אגוזי מלך קצוצים, הכל יחד ישדרג את האורז מאוד – אני ממליצה גם "לדחוף" מהמילוי מתחת לעור באיזור החזה של העוף. זה שומר על עסיסות ומעצים את הטעמים
  • נוסיף לאורז כבדי עוף צלויים במחבת עם בצל קצוצים קטן קטן, נוותר על הצנוברים ונוסיף חופן פטרוזליה קצוצה דק

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן