ירקות מוחמצים
אני אוהבת שיש לי בבית "תומכי לחימה" ככה אני קוראת לכל הסלטים, הרטבים וכו.. שכדאי שיהיו מוכנים בבית
חמוצים זה חלק מהם
הירקות משתנים לפי העונה, אפשר גזר, כרובית, לפת, קולרבי, כרוב… הכל הולך
אפשר רק סוג 1 או לערבב, אצלי אוהבים בעיקר גזר וכרובית אבל כפי שאמרתי מה שאוהבים אצלכם, את זה תכינו
חומרים:
- 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות גסות
- 1 ראש כרובית מחולק לחתיכות גסות
- 4 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות
- מלח גס
- אבקת חוויאג' או מחית עמבה
- 1 פלפל חריף
- 4 שינ שום
אופן ההכנה:
- את כל הירקות החתוכים גס נשים בצנצנת החמצה גדולה, מה זה צנצנת החמצה – כזו שיש לה רינג מגומי שאוטם את הפתח
- בין הירקות נשים חתיכות גסות של פלפל חריף ושיני שום חצויות
- מים כמעט עד לסוף הצנצנת( כי צריך להוסיף עוד מלח), על כל ליטר מים 1/2 כף מלח גס
- כאן נכנס הצבע, אני לא סובלת עמבה ולכן את הצבע והטעם הנוסף מגיע מכף חוויאג אבל מי שכן אוהב עמבה שימו כף עמבה על כל הצנצנת הגדולה הזו אם נשאר מקום מלאו את הצנצנת עד הסוף
- שימו בחוף ל3 ימים, לטעות מידי פעם אם המלח מספיק והירקות טעימים, עדיין רקיספיים אך כבר ספכו את הטעמים
נשמר במקרר מלא זמן