פוקצת בריוש עם תאנים מקורמלות וגבינת פטה
עונת התאנים אהובה עלי במיוחד, יש לי בחצר עץ שמניב פירות מתוקים בלאדי ממש.
כשיש הרבה אני מכינה מהם דברים טובים מעבר לאכילת הפרי הטרי.
האופציה המצורפת היא אחת מהן וכמובן ריבות..
חומרים:
- 500 גרם קמח לבן ( 3.5 כוסות )
- 100 גרם מים( 1.5 כוסות)
- 50 גרם חלב, ( 4\1 כוס )
- 2 ביצים
- כף שמרים יבשים
- 60 גרם סוכר ( 1.3 כוס )
- 2 כפיות מלח
- 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
למעלה, לטופינג:
- פירות – תאנים, משמשים, שזיפים ואפילו בננה
- סוכר חום
- 50 גרם חמאה
- 3 ענפי טימין
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 100 גרם גבינתפטה
- קורט מלח
- 1/4 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
- את החלב נשים על השמרים היבשים לתת להם להתעורר
- · בקערת הערבול במקסר נצרף את הקמח, סוכר, שמרים+ חלב ונתחיל לערבב במהירות נמוכה
- · לאט לאט נוסיף את כל המים
- · נוסיף ביצה 1 עד לחיבור עם המאסה ואז נצרף את הביצה
- · בשלב זה ניתן להוסיף את המלח ואת החמאה בקוביות קטנות
- · נגביר את המהירות ונלוש את הבצק 10 דקות
- · למקרר בקערה שיש לבצק לאן לגבול, מכוסה טוב לכל הלילה
- · בבוקר נחלק את הבצק ל3 וניתן לו לתפוח כשעה וחצי
- · בעזרת האצבעות נעשה שקעים בבצק ונשים בהם חמאה קוביות קטנות
- · מעל נסדר איזה פירות שבא לנו
- · מעל הפירות נפזר 3 כפות סוכר חום, גבינת פטה, ענפי טימין, בצל ונטפטף חומץ בלסמי
- · נאפה כחצי שעה עד להזהבה על חום 200 מעלות
איך משדרגים לעסיסי:
- · נחליף את הגבינה בפירות יער בנוסף לתאנים, נמרח בריבה לפני האפיה
- אופציה נוספת נפזר בין התאנים גבינה כחולה ואגוזי מלך ונאפה בתנור