לחם מחמצת, שיפון וקמח לחם
לחם בייתי זה אחר הדברים הטעימים, בלי חומרים משמרים, טרי טרי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
אני פורסת אותו כשהוא מתקרר ושמה להקפאה, כך שכל פעם שמתחשק סנדוויץ שווה יש לי פרוסת לחם שלי…
חומרים:
- 200 גרם קמח לבן
- 100 גרם קמח לחם
- 50 גרם זרעוני פשתן מרוסקים
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות גדושות מחמצת
- 1 כפית גדושה מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1.5-2 כוסות מים, זה משתנה לפי מזג האוויר והקמחים, הבצק צריך להיות טיפה דביק
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר לערבב את הקמחים והשמרים
- להוסיף מחמצת ולהמשיך לערבב בוו גיטרה במהירות נמוכה
- להוסיף סוכר, מלח שמן ומים בזרזוף איטי – לפי הקמח ניתן לראות אם המים מספיקים או לא ( משתנה לפי הקמים) – במידה והבצק לא מתחבר וניראה יבש ישלנוסיף מים לאט לאט עד לקבלת מקרם אחיד של הבצק אך לא נוזלי
- ללוש את הבצק במהירות גבוהה כ 10 דקות
- לכסות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
- להעבר את הבצק למשטח מקומח וללוש קצת בידיים
- להכניס לסיר מתכת את בצק הלחם ולתת לו התפחה נוספת
- לעשות חריץ בלחם בעזרת סכין חד מאוד, לפזר מים מעל ולקשט עם גרעינים
- לאפות בתנור שחומם מראש למקסימום הטמפ ל15 דקות ( לזרוק גוש קרח לתנור על מנת ליצור אדים)
- להוציא את הלחם מהסיר ולהמשיך לאפות עוד 30 דקות בטמפ של 200 מעלות
- לדפוק על הלחם בחלקו התחתון ועם הלחם קל וקולו חלול הוא מוכן.
- לא לחתוך לחם חם!
איך להפוך מבסיסי עסיסי:
- להוסיף בעת הלישה השניה לאחר התפחה גם סוגי גרעינים שונים, אני מוסיפה אגוזי מלך זה גם טעים וגם ניראה נשפלא בחיתוך
- להוסיף בזמן הלישה הראשונה 2 כפות ממרח עגבניות מרוסקות ואז יהיה לחם עגבניות
איך מכינים מחמצת: