עוגת תפוחים ושטרוייזל של רות טאובר ז"ל
לשכנים שלי הייתה סבתא גרמניה, לזכרה אני מכינה חוברת מתכונים שלה.
אחד מהם הוא המתכון המצורף שנקרא בגרמנית STREUSEL KUCHEN והוא עוגת התפוחים שטרוייזל המצורף
העוגה במייטבה כשהיא שטוחה ולא עולה לגובה, לכן יש לאפות בתבנית גודל 50\40 או בתבנית עגולה גודל 26
חומרים:
- 200 גרם חמאה, המתכון המקורי עם מרגרינה כי פעם השתמשו רק בה, אבל אין מצב היום לחסם עורקים הזה אז קבלו את המתכון עם חמאה
- 2 ביצים
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שמנת חמוצה
- 2 קילו תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
- ריבת תות למריחה
- גרידה מלימון שלם
לשטרוייזל:
- 200 גרם קמח
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה
- שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון לבצק פירורי
- לבשל את תפוחי העץ עם 2 כפות סוכר וגרדה מלימון, כ15 דקות ולצנן
- לשטח את הבצק בתבנית
- למרוח על הבצק 2 כפות ריבה ומעל את כל מילוי התפוחים
- לערבב את כל חומרי השטרוייזל לפרורים גסים ביד ( לא במקסר)
- לפזר מעל כל העוגה
- לאפות כ 45 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות, עד הזהבה
איך משדרגים לעסיסי:
- במקום הפירות נמרח בנדיבות ריבה ומעל נפזר אגוזים, כמובן עם השטרוייזל – צשה כמו עוגת לינצר
- במקום התפוחים נשלב שזיפים בעונה, ללא בישול מוקדם, גם אופציה זו תצא טעימה מאוד