חציל ים תיכוני. הכל נכנס לפיתה, היא מקבלת קרנצ'יות ובתוכה ים טעמים
חומרים:
- 2 חצילים קלים, כי בכבדים יש מלא גרעינים ומים
- 2 פלפלים אדומים
- 3 עגבניות
- 1 כף רסק עגבניות
- שמן זית
- מלח פלפל
- בזיליקום
- פטרוזיליה
- גבינת מהעז או מדליוני גבינת עיזים
- אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- רבעי פלפל ועגבנייה, אחת נשמור בצד – כל היתר נשמן בשמן זית ונשרוף על הפלנצה או מחבת, לא צריך לקלף כי חשובה הקליפה השרופה והטעם המעושן שלה
- את כל אילו נכניס לבלנדר יחד עם חופן בזיליקום ופטרוזיליה, כן עם הגבעולים, יש בהם מלא טעם וממש לא צריך לזרוק. מלח פלפל וכף רסק עגבניות – נניח לזה להמתין לחצילים
- במחבת נטגן קוביות בצל קטן עם קוביות חציל לא מקולף, זה שומר שחלק מהחתיכות תהיינה פחות סמרטוטיות.
- כשהחציל מתרכך, זה לוקח בערך 10 דקות נוסיף את המשחה שיצרנו בבלנדר, נבדוק טיבול ונבשל יחד עוד 5 דקות.
- במקביל ניקח 3 פיתות ( זה בעצם הגשה ל6 מנות, אני בטוחה שאפשר גם 8), כל פיתה נחצה מסביב שנקבל משטח פיתה פרוס.
- את חצי הפיתה נכניס לרינגים או כל תבנית אחרת קטנה שיש לכם בבית ונמרך בביצה טרופה, זה על מנת שכל המיצים מהחצילים לי יעשו מהפיתה מושי כזה,
- לכל תחתית פיתה נכניס עיגול גבינת עיזים ונמעך אותו טיפה – זה ניכנס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל5 דקות
- בשלב זה החצילים ברוטב כבר מוכנים, נכניס לכל פיתה כף יפה של חצילים כך שתמלא את הפיתה אך לא עד סופה
- מעל נזרה אגוזי מלך קצוצים וטיפה קלויים על מחבת
- לאפיה של 25 דקות בחום 170-180 מעלות
- זוכרים את העגבניה ששמרנו – נרסק אותה בפומפיה יחד עם שמן זית ומלח לשם בצד למי שירצה טיפה לטבול את קצוות הפיתה הקרנציים
- אפשר לגרד גבינת קצקבל או טום עיזים מעל – אבל לא חובה