מאפה ים תיכוני חצילים וגבינת עיזים

 חציל ים תיכוני. הכל נכנס לפיתה, היא מקבלת קרנצ'יות ובתוכה ים טעמים

 חציל ים תיכוני. הכל נכנס לפיתה, היא מקבלת קרנצ'יות ובתוכה ים טעמים
חומרים:
  • 2 חצילים קלים, כי בכבדים יש מלא גרעינים ומים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 3 עגבניות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • בזיליקום
  • פטרוזיליה
  •  גבינת מהעז או מדליוני גבינת עיזים
  • אגוזי מלך
אופן ההכנה:
  1. רבעי פלפל ועגבנייה, אחת נשמור בצד – כל היתר  נשמן בשמן זית ונשרוף על הפלנצה או מחבת, לא צריך לקלף כי חשובה הקליפה השרופה והטעם המעושן שלה
  2. את כל אילו נכניס לבלנדר יחד עם חופן בזיליקום ופטרוזיליה, כן עם הגבעולים, יש בהם מלא טעם וממש לא צריך לזרוק. מלח פלפל וכף רסק עגבניות – נניח לזה להמתין לחצילים
  3. במחבת נטגן קוביות בצל קטן עם קוביות חציל לא מקולף, זה שומר שחלק מהחתיכות תהיינה פחות סמרטוטיות.
  4. כשהחציל מתרכך, זה לוקח בערך 10 דקות נוסיף את המשחה שיצרנו בבלנדר, נבדוק טיבול ונבשל יחד עוד 5 דקות.
  5. במקביל ניקח 3 פיתות ( זה בעצם הגשה ל6 מנות, אני בטוחה שאפשר גם 8), כל פיתה נחצה מסביב שנקבל משטח פיתה פרוס.
  6. את חצי הפיתה נכניס לרינגים או כל תבנית אחרת קטנה שיש לכם בבית ונמרך בביצה טרופה, זה על מנת שכל המיצים מהחצילים לי יעשו מהפיתה מושי כזה,
  7. לכל תחתית פיתה נכניס עיגול גבינת עיזים ונמעך אותו טיפה  – זה ניכנס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל5 דקות
  8. בשלב זה החצילים ברוטב כבר מוכנים, נכניס לכל פיתה כף יפה של חצילים כך שתמלא את הפיתה אך לא עד סופה
  9. מעל נזרה אגוזי מלך קצוצים וטיפה קלויים על מחבת
  10. לאפיה של 25 דקות בחום 170-180 מעלות
  11. זוכרים את העגבניה ששמרנו – נרסק אותה בפומפיה יחד עם שמן זית ומלח לשם בצד למי שירצה טיפה לטבול את קצוות הפיתה הקרנציים
  12. אפשר לגרד גבינת קצקבל או טום עיזים מעל – אבל לא חובה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן