לזניה בשרית
לזניה בשרית אחת הטעימות, הבשמל פרווה, הגבינה רק לצורך התמונה. כך שמי שרוצה להכין לאזניה בשרית טעימה יכול לוותר על הקישוט:)
- חומרים:
- ¾ קילו בשר טחון בקר
- 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- שמן זית
- 2 ביצים
- חבילה דפי לזניה
לבשמל
- 2 כפות קמח
- 1 כוס מים
- 1 כפית חרדל חלק
- מלח\ פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה נטגן את הבצל בשמן קנולה עד הזהבה
- נוסיף את הבשר לכ 5 דקות עד שמשנה את צבעו ונוסיף לו את התבלינים ורסק העגבניות
- לבשל יחד על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשארת מאסה יחסית יבשה
- בקערה נערבב קופסא עגבניות מרוסקות ( אני אוהבת את האיטלקיות הן בדרך כלל מעגבניות תמר המתוקות והטעימות במיוחד) אבל הכל הולך, יחד עם מלח ופלפל
- בסיר נוסף נכין את הבשמל: שמן זית, 2 כפות קמח ומים, נוסיף תיבול וכפית חרדל עד שנוצרת מאסה סמיכה
- נרכיב את הלזניה: שכבת דפי לזניה מעליה עגבניות מרוסקות מתובלות, מעל שכבה ראשונה של בשמל, מעל את כל הבשר
- שוב שכבה של עלי לזניה ומעליה את שארית הבשמל וערבב עם 2 הביצים הטרופות
- נאפה בתנור מכוסה כ 40 דקות ואז נוריד את הכיסוי ונאפה עוד חצי שעה להזהבה על חום 170 מעלות
- טריק קטן, שימו נייר אפיה מתחת לנייר כסף וכך לא ידבק לכם בזמן הכיסוי והאפייה
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
לזניית גבינות