מברוקה עלי סיגר ממולאים, המתכון הזה הוא פרי ידיה של חברתי שרית
אחן לי מושג מאפה השם שלו אבל מה זה באמת חשוב, העיקר שהוא קל, זמין וטעים באופן מיוחד .
משדרג את השולחן אם באים אליכם חברים וצריך משהו זריז.
אפשר למלא בכל הגבינות שיש לכם בבית אם לא יצא להתכונן מראש
חומרים:
עלי סיגר לפי גודל התבנית שלכם
מילוי:
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם קצקבל מגורר
- 50 גרם פרמזן מגורר
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב
אופן ההכנה:
- נערבב את כל הגבינות למילוי יחד בקערה
- נמלא עלי סיגר במילוי נגלגל ונניח בתבנית אחד ליד השני בשבלולים עד אשר כל התבנית מלאה (כדאי להצמיד את השבלולים)
- נערבב את הביצים עם החלב ונשפוך על כל המאפה
- אין צורך במלח כי המליחות מגיעה ממילוי הגבינות
- נניח לנוזל להיספג כ10 דקות ונאפה בתנור שחומם מראש 160 מעלות כ20 דקות, או עד הזהבה
- נקרר מעט ונגיש – אף אחד לא יכול לעמוד בפיתוי
איך נשדרג מבסיסי לעסיסיף
- במקום מילוי גבינו מלוחות נחליף במילוי גבינת מתוקות וצימוקים
- נמלא בגבינת ריקוטה, סוכר ופירות יער