במקרה הזה יש להשתמש רק בחצילים מהזן הקטן , אבל הגדולים מבינהם
לחצות באמצע כאשר הראש עדיין מחובר ולרוקן קצת את התוכן שיהיה מקום לבשר
חומרים:
- ½ קילו בשר טחון איכותי
- חופן פטרוזילה קצוץ
- מלח, פלפל
- כפית תבלין לקציצות
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- קצת סודה לשתיה
- ביצה
- קמח
- בצל חתוך לרצועות דקות
- 3 שיני שום פרוסות
- רסק עגבניות
- פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- ללוש את כל חומרי המילוי יחד ולכסות בניילון נצמד, למקרר חצי שעה שיתפוס את כל הטעמים.
- ליצור קציצה אובלית מהבשר ולמלא בחציל החתוך לפי ההנחיות מעלה.
- לתבול בביצה וקמח ולטגן קלות מכל צד
- בסיר שטוח לטגן פרוסות בצל להזהבה
- להוסיף את השום
- להוסיף את כל התבלינים לשמן והבצל שיפתחו
- להסדר את החצילים בסיר ולהוסיף את רסק העגבניות ומים עד מחצית גובה החציל
- להביא לרתיחה ולבשל עו שעה על אש קטנה ( אני אוהבת להכניס לתנור מכוסה במקום לבשל על האש כי אז החום עוטף את כל הסיר ויוצא פצצה)