מרק בטטה קנמון ושקדים
תמרי חברתי נתנה לי את המתכון הזה, כולם התלהבו.. איך לא?!?
מרק כזה קרמי, ללא שמנת, עם נגיעה של קינמון ושקדים.. טעם כזה מיוחד והכי חשוב ממש ממש לא קשה להכנה
חומרים:
-
2 בטטות
-
1 תפוח אדמה
-
1 בצל חתוך לקוביות
-
1 מקל קינמון
-
3 כפות פרוסות שקדים קלויות במחבת
-
1 כפית מלח
-
פלפל שחור
-
שמן זית
אופן ההכנה:
-
לטגן קוביות גדולות של בטטה, תפוחי אדמה ובצל בשמן זית כ10 דקות
-
להוסיף ים עד לכיסוי הירקות ועוד 5 ס"מ
-
לתבל במקל קינמון, מלח ופלפל ולבשל ב50 דקות עד שכל שהירקות רכים
-
להוציא חלק מהמים ולא לשכוח להוציא את מקל הקינמון ולטחון את היקרות במקסר מוט עד למקרם חלק
-
להוסיף את השקדים שקלינו טיפה במחבת ולהמשיך לטחון
-
להוסיף מים עד שהמרק מקבל את מידת הסמיכות שרצויה לכם
-
לבדוק תיבול, להביא לרתיחה ולהגיש עם קרוטונים או כף שמנת חמוצה