מלפפון כבוש בייתי במלח ,כזה כמו שסבתא הייתה מכינה.
חייבת לציין כי מלפפון חייב להיות קטן וקשה, אחרת הם יוצאים מושיים ולא טעימים. זו ההזדמנות ליצור קשרים עם הירקן שייתן לכם גם לא בעונה מלפפונים מובחרים ולא כאילו מהמקררים
חומרים:
- 2 קילו מלפפונים קטנים וקשים
- 5 שיני שום
- 2 פלפלים חריפים
- מלח
- שמיר
אופן ההכנה:
- ננקה את ראשי המלפפון ונסדר אותם בצנצנת ההחמצה בשילוב עם שיני שום חצויות וחתיכות גסות שלש פלפל חריף
- על כל ליטר מים נשים 1/2 כף מלח גס
- נמלא מים עד לסוף הצנצנת ונחתום בענפי שמיר
- לשם בחוץ ל 3 ימים, בחורף אולי 4 ונטעם אחרי יומיים האם המלח מספיק או צריך להוסיף, להכניס ךמקרר רק אחרי המלפפונים מוכנים, ישנו את צבעם והם כבר כבושים