פלעצלך או לחמניות בצל, זה מתכון שאבא שלי ז"ל היה מכין שהיינו ילדים והטעם זכור לי במיוחד, לימים שדרגתי אותו עם בצל מקורמל ואפוי בתנור עם חומץ בלסמי ועשבי תיבול, אבל חייבת לציין שגם אם בצל חי זה מאוד טעים או בצל מקורמל קפוא.. תהיו יצירתיים 🙂
חומרים:
- 5 כוסות קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 200 גרם חמאה או מחמאה רכה בטמפ החדר
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 2 חלמונים או 1 ביצה
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס סודה
אופן הכנה:
- בקערת מקסר לערבב את הקמח והשמרים
- להוסיף את החמאה, ביצים, שמנת, סוכר ומלח וללוש קלות עם וו לישה במהירות נמוכה
- הוסיף את הסודה ולאחד את החומרים, להגדיר את המהירות למקסימום ועוד 8 דקות עקבוב ( זאת על מנת לפתח את הגלוטן)
- הבצק צריך להיות דליל ונוזלי מעט, לכסות ולהכניס ךמקרר להתפה של לפחות3 שעות
לבצל:
- לחתוך בצל לרבעים לפזר 1 כף סוכר דמררה, כמה טיפות חומץ בלסמי ו3 ענפים של טימין
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 15-20 דקות ולצנן
- הרכבת הלחמניות:
- להוציא את הבצק למשטח מקומח ולעבד מעט בידיים
- לחלק ללחמניות בגודל אגרוף וליצור כדורים
- לפחוס אותם כמו פיתה, כך שתווצר גומחא באמצע ובה נכנסי את הבצלים
- למרוח ביצה מסביב ולפשר מעט פרג או שומשום
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 15-20 דקות עד הזהבה